4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Öğretmen ve imamlara eğitim semineri

Silifke İlçesi'nde, Özel İdare tarafından Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin kurulması çalışmalarına başlanması nedeniyle öğretmen ve imamları sistem hakkında bilgilendirmek amacıyla eğitim semineri düzenlendi. 

Öğretmen Evi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitim seminerine öğretmen ve imamların yanı sıra Mersin Vali Yardımcısı ve Silifke Kaymakam Vekili Ahmet Beyoğlu, Silifke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan, Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Nüfus Müdürü Ali Zehni, Devlet İstatistik Enstitüsü Adana Bölge Müdürlüğü'nden gelen Lutfi Doğan katıldı. 

Toplantının açış konuşmasını yapan Beyoğlu, “Adres ve nüfus kayıtlarının tutulması konusunda bir yenilik olan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’nin kurulması çalışmaları Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de devam ediyor. Bu sistem sayesinde sokağa çıkma yasağı ile nüfus sayımı yöntemi ortadan kalkacak. Bu sistem ayrıca sadece adres ve nüfusun sağlıklı tespitini sağlamakla kalmayıp günübirlik gerçekçi nüfusun belirlenmesi sağlanacak, vatandaşların bürokratik işlem yükünü azaltacak, kamu kurumlarının daha etkin ve verimli çalışmasını sağlayacak, özel sektörün de adrese yönelik işlerinde işlem maliyetini düşürmesi gerçekleşmiş olacak” dedi. 

Beyoğlu’nun konuşmasından sonra Devlet İstatistik Enstitüsü Adana Bölge Müdürlüğü'nden gelen Lutfi Doğan, bu sistemin eski nüfus sayımlarından farkı, sistemin nasıl kurulacağı, nasıl işleyip güncel kalacağı, faydaları ve yaptırımlara nasıl yansıyacağı konusunda katılımcıları bilgilendirdi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 14:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?