2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Öğretmenler Günü törenle kutlandı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, bir toplumun bağımsızlığını korumasının, sosyoekonomik gelişme ve kalkınmasının ancak özgür ve sorumluluk sahibi bireylerin yetiştirilmesiyle mümkün olduğuna dikkat çekerek, öğretmenlerin başarısının da Türkiye'nin başarısı olacağını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'e; 'Başöğretmenlik' unvanını verilişinin 28. yıldönümü ve 'Öğretmenler Günü' kutlamaları kapsamında Mersin Valiliği tarafından bir tören düzenlendi. Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene; Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, protokol üyeleriyle çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Burada konuşan Vali Hüseyin Aksoy, öğretmenlerin; eğitim ve öğretimini meslek edinmenin yanında çocuk ve gençleri yaşamın her alanında yönlendirme gibi ulvi bir görev üstlendiğine dikkat çekerek, 24 Kasımların amacının da öğretmenin toplumdaki yeri, rolü ve öneminin ortaya konularak, sorunlarını belirlenmesi ve kendi aralarındaki bağı güçlendirmekle birlikte öğrencilerle aralarında sevgi, saygı ve dayanışmanın güçlendirilmesi olduğunu belirtti.

Aksoy, öğretmenlerin sorunlarının çözümü, önem ve rollerinin anlatılması çabalarının sadece bir tek günle sınırlı olmadığını ifade ederek, bu tür günlerin de söz konusu unsurların bir kez daha dillendirildiği günler olduğunu anlattı. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün; "Memleketimizi, toplumumuzu gerçek hedef ve mutluluğa ulaştırmak için iki orduya ihtiyaç vardır. Biri vatanın hayatını kurtaran asker ordusu, diğeri de memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusudur. Bu iki ordunun her ikisi de kıymetlidir, yücedir" sözünü hatırlatan Aksoy, öğretmenlerin geleceği şekillendiren, yetiştirdiği nesillerle de geleceğe yön veren kutsal bir meslek grubunun mensupları olduğunu dile getirdi.

Öğrenmek ve öğretmenin toplumsal yaşamın her alanına ve her yönüne yayılmış olmasıyla birlikte aynı zamanda da geleceğin teminatı olan çocuklara bilimsel düşünmeyi, dünyadaki gelişmeleri takip etmeyi ve yorumlamayı, evrensel insanı değerleri öğretildiğini kaydeden Aksoy, diğer yandan da vatan sevgisini, iyi bir vatandaş olmayı ve Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkılmasının öğretilmesinin de öğretmenlerin görevi olduğunu ifade etti. Vali Aksoy, bir toplumun bağımsızlığını korumasının sosyoekonomik gelişme ve kalkınmasının ancak özgür ve sorumluluk sahibi bireylerin yetiştirilmesiyle mümkün olabileceğini söyledi.

Aksoy, "İşte bu noktada değerli öğretmenlerimize önemli görevler düşmektedir. Öğretmenlerimizin başarı ülkemizin başarısıdır. Bu gerçekten hareketle öğrencilerimizi iyi insan, iyi yurttaş ve çağın gerekleriyle donatılmış bireyler olabilmesi için tüm gayretlerinizle çalıştığınızı biliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Öğretmenler Günü'nüzü kutluyorum" diye konuştu.

Mersin Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, öğretmenliğin insanlık tarihi kadar eski olduğunu, kimi mesleklerin günümüz şartlarında ya önemini yitirdiğini ya da kaybolduğunu ancak öğretmenlik mesleğinin insanlığın sonuna kadar önemini sürdüreceğini kaydetti.

Stajyer öğretmenler adına konuşan Tepeköy İlköğretim Okulu öğretmeni Osman Yılmaz, 'Öğretmenler Günü'nü biraz buruk bir şekilde kutladıklarını ve yılda sadece bir defa hatırlanmalarına karşın bu durumun yine de hoşlarına gittiğini kaydetti. Yılmaz, "Ben isterim ki bugün çok değerli öğretmenlerimizin ve bizlerin eğitim adına yapmış oldukları başarılar konuşulsun. Çünkü değerli öğretmenlerimiz bizlere ışık tuttukları meşaleleriyle anılmalı" dedi.

1980 yılında Gazi Eğitim Enstitüsü İngilizce Bölümü'nden mezun olup da öğretmenlik mesleğine başlayan ve bu yıl Barbaros İlköğretim Okulu'ndan emekli olan Makbule Erman da emekli öğretmenler adına bir açıklama yaptı. Makbule Erman, günümüzde kazanılması gereken en önemli servin para, şöhret ve makamdan ziyaret bilgi olduğunu ifade ederek, "Yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle doldurmalı ve amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz. Evrensel medeniyet, hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakar ve cefakar öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, emekli öğretmenlere 'Hizmet Şeref Belgesi' takdim etti. Sonrasında da aday öğretmenler Atatürk portresinin önünde ellerini masanın üzerinde yer alan Türk bayrağının üzerine koyarak yemin etti ve öğretmenlik mesleğine de başlamış oldu.

Tören, öğretmenler tarafından sunulan şiir ve müzik dinletisinin ardından düzenlenen kokteyl ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 14:11:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?