5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğretmenler stres attı

Mersinli öğretmenler, yoğun ve yorucu geçen bir eğitim-öğretim döneminin stresini şarkılar söyleyerek üzerlerinden attı.

Türkiye'de kurulan ilk öğretmenler korosu olarak öne çıkan; Adana Öğretmenler Korosu, Mersin Suphi Öner Öğretmevi'nde gerçekleştirilen özel bir gecede sahne aldı.

Yoğun ilginin gösterildiği etkinliğe; AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, Yenişehir Kaymakamı Bekir Atmaca, Akdeniz Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fahrettin Kavşut da katıldı.

Türk Sanat Müziği'nden seçkiler sunan koro, geçmişten günümüze kadar uzanan koro ve solo çalışmaları seslendirerek nostalji yaptı.Konser sonrasında sahneye çıkarak Adana Öğretmenler Korosu'nu kutlayan, Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fahrettin Kavşut, sanatçıları anlamanın zor olduğunu ancak buna rağmen sanatçıların biraz ayrıcalıklı ve farklı insanlar olduğunu söyledi. Kavşut, "Bir dünya kuruyorlar ve bu dünyaya bizi alıyorlar, yaşımıza, küçüklüğümüze bakmıyorlar. Kelimeleri öyle güzel kullanıyorlar ki; bizleri hem ağlatıyorlar, hem de aşık ediyorlar" dedi.

Mevlana'nın; "Aynı duyguları paylaşanlar birbirini anlar" deyişiyle konuşmasına başlayan Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise, gecede sahne alan Adana Öğretmenler Korosu'nun da gerek sazları, gerekse de sözleriyle Mevlana'nın bu deyişini bir kez daha dile getirdiğini savundu.

Hasan Gül, "Çok güzel bir gece geçirdik. Bu koroyu kutluyorum. Bu gösterdi ki Mersin'de en kısa zamanda bir koro kurup, işe başlamamız gerekiyor. Kuracağımız koro da Adana Öğretmenler Korosu'ndan faydalanmak istiyoruz.Adana Öğretmenler Korosu'ndan daha çok dinleyici kitlesine sunacakları bir konser talebimiz olacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 13:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?