5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Öğretmenler yaşlılar için sahnede

Mersinli öğretmenlerin öğrencileriyle birlikte kurduğu tiyatro topluluğu, huzurevinde kalan yaşlılar için bir gösteri düzenledi.

Mersin Karadenizliler Derneği'nin desteğiyle Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen etkinlikte Mesken Haylaz Tiyatro Grubu, Kemal Oruç ile Kenan Sar'ın yazıp, Serdar Aydın'ın yönetmenliğini üstlendiği üç ayrı skeç sahneledi.

'Kime Niyet Kime Kısmet', 'Öğlen Öğlen Selda Şov' ve 'Laz Ajan' adlı skeçler izleyicilerden tam not aldı. Grup Albatros'un da müzikleriyle eşlik ettiği gecede, Karadeniz yöresine ait halk oyunlarından seçkiler sunuldu. Sahnede yaşlıların Babalar Günü'nü kutlayan öğretmenler, etkinlikten elde ettikleri geliri de yine yaşlılar için düzenleyecekleri piknikte kullanacaklarını açıkladı.

İki yıldan bu yana tiyatro çalışmalarını sürdüren Mesken Haylaz Tiyatro Grubu'nun toplumsal dayanışmayı öne çıkartan oyunlar sahnelediğini kaydeden yönetmen Serdar Aydın, buradaki amaçlarının da insanların biraraya geldiklerinde neyi değiştirebileceğini ortaya koyarken, geçmişe olan bir vefa borcunun da ödenmesi olduğunu dile getirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 14:06:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?