4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Öğretmenlere bilgilendirme toplantısı

Mersin’in Erdemli ilçesinde Kadın Sağlığı Projesi kapsamında ilköğretim okulları ve liselerde görevli bayan öğretmenlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya konuşmacı olarak Erdemli 1 No’lu Sağlık Ocağı doktorlarından Dr. Melike Yırtar Kaplan, Ebe Suna Ayaş ve Hemşire Zeliha Serin katıldı.
Toplantı ile ilgili bilgi veren Dr. Kaplan, “2 Mayıs 2006 tarihinde başlayan ve ilk aşaması 30 Mayıs 2008 tarihinde tamamlanan 'Kadın Sağlığı Projesi'nin, 15 Aralık 2008 tarihinde tekrar başlatıldığını belirterek, “Bugün bu toplantıda kadınlarda en sık görülen, birinci ölüm nedeni olarak da gösterilen meme kanserinin yanı sıra rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menopoz ve sağlıklı beslenme konusunda öğretmen arkadaşlarımızı bilgilendireceğiz” dedi.

Toplantıya katılanların öğretmen olmasından dolayı eğitimin daha fazla hedef kitleye ulaşacağını da ifade eden Dr. Kaplan, “Kadın Sağlığı Projesi’nin devamlılığını sağlamak için yapılan eğitimlere bütün hanımlarımızın katılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Ebe Suna Ayaş ise ilçede yürütülen Kadın Sağlığı Projesi birinci dönem eğitimleri sırasında, sıra dışı bulguya rastlanan 95 kadının tedavisinin gerçekleştirildiğini belirterek, eğitimlerin önemine dikkat çekti.

Eğitim sonunda da slay gösterisi yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 12:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?