8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Öğretmenlere 'terör' brifingi verildi

Mersin'in Bozyazı İlçe Emniyet Müdürü Halil İbrahim Dilek, terör örgütlerinin taraftar kazanmalarını engelleyecek tek kurumun eğitim camiası olduğunu belirterek, öğretmenlerin öğrencileriyle daha yakından ilgilenmeleri gerektiğini söyledi.

Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün organizasyonunda gerçekleştirilen "Terör ve Hizbullah" toplantısında konuşan Dilek, terör örgütlerinin çalışmalarını ve taraftar kazanma yöntemlerini anlattı. Öğretmenlere yönelik düzenlenen toplantıda, terör örgütlerinin taraftar kazanmasına engel olacak en önemli kurumun eğitim camiası olduğuna dikkat çeken Dilek, bu anlamda öğretmenlere büyük görevler düştüğünü kaydetti. Öğretmenlerin, öğrencileriyle daha yakından ilgilenmelerini isteyen Dilek, özellikle 'din dersi' konusunda doğru ve eksiksiz bilgiler verilmesi gerektiğini kaydetti.

Kendisinin çocuğunu özellikle birkaç gün okula göndermediğini anlatan Emniyet Müdürü Halil İbrahim Dilek, "Birkaç gün sonra okula yolladığımda çocuğuma sordum, öğretmenlerinden 'Neredeydin kaç gündür?' diyen oldu mu diye. Çocuğum bana 'Hayır, hiç soran olmadı' dedi. Oysa ki, terör örgütü, ağına düşürdüğü çocuklarımızın neredeyse 24 saatini kontrol altında tutuyor. Hizbullah tarafından düzenlenen bazı kurslarda, çocuk bir gün kursa gitmese, hemen 'Ziyaretçi' grubu devreye giriyor ve ailesi ziyaret edilerek, kursa gitmeme sebebi araştırılıyor. Bu nedenle, öğretmenlerimize bu konuda büyük sorumluluklar düşüyor. Çocuklarımızı terör örgütlerine kaptırmak istemiyorsak, öğrencilerinizle daha çok ilgilemeniz gerekiyor" dedi.

Bunun yanında öğretmenlerin, çocukların ders dışında okuduğu kitap ve dergileri de incelemelerini isteyen Dilek, gerektiğinde internet sitelerinde kimlerle arkadaşlık kurduklarının takip edilmesi gerektiğini kaydetti. Çocukların anne ve babalarına söyleyemediklerini, kendilerine daha yakın gördükleri öğretmenleriyle paylaşabildiklerine dikkat çeken Dilek, "Öğretmenler, gelecek nesilleri yetiştiren kişilerdir. Beni de yetiştiren bir öğretmen, teröristi de yetiştiren bir öğretmendir. Geleceğimiz sizlerin elinde. Ülkemizde ideolojik terörün her çeşidi, dış odaklar tarafından tezgahlanmakta. Terör insanlarımızı kamplara bölmekte, 'Sen sağcısın, sen solcusun, dincisin, laiksin' diye ayrıştırmaktadır. Bu oyunlara gelmeyelim. Hizbullah da bu terör örgütlerinden biridir ve eylemleriyle aslında savunduğu dine zarar vermektedir. Tekrar vurgulamak gerekirse, öğretmenlere bu konuda büyük görevler düşmektedir" diye konuştu.Dilek, yaklaşık 400 eğitimcinin katıldığı toplantıda, terör örgütlerinin çalışmaları konusunda ayrıntılı bilgiler verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 15:43:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?