5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Oğullarının yolunu gözlüyorlar

Somali açıklarında kaçırılan Horizon-1 adlı Türk bayraklı geminin 23 kişilik mürettebatından biri olan 6 aylık denizci Mehmet Sürmeli'nin Mersin'in Tarsus ilçesinde oturan ailesi perişan oldu.

Ukrayna'dan Çin'e sülfat yükü ile giderken 8 Temmuz'da Somali açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan kuru yük gemisinde bulunan Mehmet Sürmeli'nin (23) annesi Sevgi (46) ile babası Nusret Sürmeli (56), çaresizlik içinde oğullarının yolunu gözlüyor.

Hükümetin bu işe el atıp oğlunu kurtarmasını isteyen Nusret Sürmeli, 23 gündür oğlundan haber alamadıklarını söyledi. Sürmeli, "Oğlumun çalıştığı geminin kaçırıldığı haberini alınca yıkıldım. O günden bugüne televizyonların başından ayrılmıyoruz. 23 gündür oğlumdan haber alamıyorum. Oğlumun çalıştığı şirket yetkilileri gelip, "Merak etmeyin" dedi. Korsanların niyetinin fidye olduğunu, fidyeyi de bulmaya çalıştıklarını söylediler. Hükümetin bir an önce bu işe el atıp kurtarmasını istiyorum" dedi.

Horizon-1 adlı Türk bayraklı geminin "Afrika boynuzu" diye tabir edilen Somali'nin Kuzey batısında bulunan Eyl Liman bölgesine demirlediği, Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait TCG Gediz ve TCG Gaziantep isimli fırkateynlerin ise 2 mil açıkta bekledikleri kaydedildi.

Horizon-1'in çevresinde ise yine korsanlar tarafından kaçırılan 11 geminin daha bulunduğu belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 13:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?