3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

OKS şampiyonları ödüllendirildi

Mersin'de, Orta Öğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) ilk 10'a giren öğrenciler, ödüllendirildi.

Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Mersin Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, başarının yüzde 70'inin öğrencilere, kalan yüzde 30'luk dilimin ise diğer unsurlara bağlı olduğunu söyledi. Büyükçelik, başarının sağlanmasında zekayı iyi kullanarak çalışma yapılmasının büyük önemi olduğunu belirtti.

İlk 10'a giren öğrencilerin sadece çok zeki oldukları için başarılı olmadıklarını ifade eden Büyükçelik, "Bu sözüm yanlış anlaşılmasın. Çünkü zeka, çalışma olmazsa hiçbir şeydir. Zeka, tek başına yetseydi mucitler hiç o kadar uğraşmazlardı” dedi.
Mersin'in OKS'de, ilk 6 ilin arasına girmesinin yeterli olmadığını kaydeden Büyükçelik, “Bu başarıyı yeterli görmeyip daha fazla çalışmalıyız. Öğrencilerimiz mutlaka final oynamalılar. Bu da 1.lik ve 2.liği hedef almak demektir. Başarılı olmaları onların çalışma azmini artıracaktır. Ailelerimizin de fedakarlıkları ile çalışkan ve başarılı öğrenciler yetiştireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise konuşmasında bu sene başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirdiklerini belirterek, “Özellikle OKS'de 2 tane Türkiye 1.si çıkarttık. Aslında bu rakam 6 olacaktı ama okul başarı notlarından dolayı olmadı. Öğretmenlerimizden bir parça daha anlayış istiyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Vekili Ahmet Büyükçelik Türkiye 1.si Hasan Berkay Çelik ile Ezgi Uğuz'a, Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ise Mersin 3.sü Mehmet Ali Pak'a ödül ve başarı belgelerini verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 18:44:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?