2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Okuduğu okula ek bina yaptırdı

Mersin'de, bakımsızlıktan dolayı yıkılmak üzere olan ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) gelen müfettişlerce "yıkılacak" raporu verilen Çiftlikköy İlköğretim Okulu'nun ek binası, işadamı Hüseyin Bal tarafından yıktırılarak yerine yenisi yaptırıldı.

Geçtiğimiz günlerde Iğdır'ın bir köyüne kitap kampanyası başlatarak gündeme gelen Çiftlikköy İlköğretim Okulu'na Mersinli bir işadamından destek geldi. Yardım kampanyasından etkilenen işadamı Bal, okulun harabeye dönen ek binasını yıktırarak, tekrardan yaptırdı.

İşadamı Hüseyin Bal, yaptığı açıklamada, eğitime ve öğretime bir katkı sunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, bundan sonra da eğitime ve öğretime olan katkılarının devam edeceğini söyledi. Çiftlikköy İlköğretim Okulu'nun durumunun iyi olmamasına rağmen geçtiğimiz günlerde Iğdır'ın köyündeki bir okula yardım etmesinin kendisini çok etkilediğine işaret eden Bal, "Ben ilkokula Çiftlikköy'de başladım. Geçtiğimiz günlerde Okul Müdürümüz Muharrem Uğur, iş yerime gelerek okul için inşaat malzemesi aldı. Sohbet esnasında küçük bütçeleriyle okulun tadilatını yaptıklarını anlattı. Ben de okul müdürümüze okula katkı yapmak istediğimi söylediğimde, Müdürümüz Muharrem Uğur, benim yıllarca önce okuduğum sınıfı göstererek buranın atıl durumdan kurtulmasını istedi. Kısıtlı imkanlarım olmasına rağmen, bu teklifi kabul ettim ve o binayı baştan sona yenileyerek okulun hizmetine sundum. Ayrıca, okulun ihtiyacı olan çeşmeyi de okul bahçesine yaparak okulun çağdaş bir görünüme sahip olmasına katkı sağladığım için mutluyum" dedi.

"Kısıtlı imkanlarıma rağmen bunları yapabiliyorsam, büyük imkanları olan işadamlarımızın da eğitime ve öğretime katkı sağlaması gerekiyor" diyen Bal, 32 yıl önce okuduğu okulla şimdiki okul arasında bir fark göremediğini, 32 yıl önce bakımsız olan okulun bugün de bakımsız kaldığını kaydetti. Her yıl gücü oranında Çiftlikköy İlköğretim Okulu'na yardımlarının süreceğini kaydeden Bal, şöyle konuştu:
"Benim amacım, çocuklarımızın her şeyin en güzeline layık olduğunu göstermek ve eğitim-öğretimin bir toplumu refaha götüreceğini göstermektir. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Sanatçılar ve büyük şirket sahipleri böyle şeyleri vergiden düşmek için yaparlar, ama benim böyle bir niyetim yok. Ben şirket de değilim, küçük bir ticarethaneyim. Küçük dükkanımda inşaat malzemesi ve kömür satıyorum. Gelirimin az olmasına rağmen sadece okula değil, maddi sıkıntılar içinde okumaya çalışan öğrencilere de burs veriyorum. Birçok şeyden feragat ettim ve öğrencilere maddi olarak yardımcı olmaya çalışıyorum."

Çiftlikköy İlköğretim Okul Müdürü Muharrem Uğur da, okula ilk göreve başladığında okul bahçesinde bulunan ve atıl durumda olan binayı onarmak istediğini belirterek, "Biz sıkıntılar içerisinde binayı onarmak için uğraşırken işadamımız Bal, burayı kendisinin yapacağını söyleyerek bize destek verdi. Bu ek binayı 16 bin YTL'ye yaptırarak okulun hizmetine sundu. Okul ve belde olarak bu katkılarından dolayı Hüseyin Bal'a teşekkür ediyoruz. Aynı duyarlılığı diğer işadamlarımızdan da eğitim ve öğretim adına bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 18:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?