4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

'Okul-aile sorunları' masaya yatırıldı

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, eğitim sürecinde sadece öğrenci eğitiminin yeterli olmadığını belirterek, "Aile eğitimine de önem vermeliyiz" dedi. 

Tarsus'ta okul müdürleriyle okul-aile sorunları üzerine bir toplantı yapan Ersoy, ÖSS'de Mersin olarak yüzde 100'e yakın bir başarı elde ettiklerini ve Türkiye genelinde ilk 10'da yer aldıklarını ifade etti. OKS'de de Türkiye genelinde ilk 20'de yer aldıklarını vurgulayan Ersoy, "Ama bu başarının gelip geçici olmaması için mevcut çalışma sistemimizin üzerine birşeyler katmamız gerekir. Mersin'in 1 milyon 650 bin nüfusu var. Doğasıyla, ovasıyla güzel bir kent.

 Ancak sanayi ve tarımda istenilen düzeyi yakalayamadı. 1985'ten sonra Türkiye'nin bazı illeri gibi yoğun bir göç aldı. Göç Türkiye'nin bir gerçeği. Önemli olan gelen göçü bünye içerisinde, kültür potansiyeli içinde sindirmektir.

Mersin merkezde derslik başına 54 öğrenci, Tarsus'ta derslik başına 47 öğrenci düşerken, Mersin'in diğer ilçelerinde derslik başına 31 civarında 
öğrenci düşmektedir. Mersin ve Tarsus'ta derslik ve okul problemi yoğunlaşıyor. 

Mersin ve Tarsus'ta okula hiç gitmeyen öğrenci sayısı bin 1. Bin 326 öğrenci ise daha önce kayıt yaptırmış ama okulu terk etmiş. Toplam 2 bin 301 öğrenci. Bu rakam büyük bir rakam” diye konuştu. 

Haydi Kızlar Okula Kampanyası'na özel önem verilmesi gerektiğini kaydeden Ersoy, şunları söyledi:
"Tarım işçilerimizin çocuklarının eğitimi çok önemli. Çadırlarda aileleri ve hatta kendileri çalışıyor ve bu kez değişik aylarda değişik illerde çıkan tarım işlerine gittikleri için okula gitmiyorlar. Böyle durumda olan 800 öğrenci saptadık. Bu çok önemli bir problem. Bu çocukların ailelerinin de gördükleri eğitim oranı ve yılı çok düşük. Bunu mutlaka çözmeliyiz. 

Bunun temeli de Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür. Bunu geliştirmezsek istediğimiz kadar derslik yaptıralım, sorunları çözemeyiz. Kültür çok önemli. Bu durumdaki çocukların ailelerinin eğitimine mutlaka önem verelim. Konferanslar ve panellerle aileleri eğitip, kültürlerini artıralım. Bu konuda bünyemizde çok iyi yetişmiş uzmanlar vardır."
iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 09:54:31
Güncelleme :5 Ekim 2006 Perşembe 11:07:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?