3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Okul Gelişim Modeli semineri

Mersin'in Silifke ilçesinde Ortaöğretim Projesi kapsamında öğretmenlere yönelik 'Planlı Okul Gelişim Modeli' konulu seminer verildi.

Çarşamba günü sona erecek olan, toplam 18 saatlik semineri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Gelişim Formatörü Mehtap Şimşek veriyor. Planlı Okul Gelişim Modeli hakkında öğretmenlere bilgi veren Şimşek, "Projeler koordinasyon Merkezi Başkanlığının koordinatörlüğündeki Orta öğretim Projesi kapsamında Bakanlığımız Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığınca ilgili birimlerle işbirliği yapılarak yürütülecek olan "Okul Geliştirme Çalışmaları" ile ilgili 81 il ve 56 ilçe merkezinde Okul Geliştirme Büroları oluşturulması ve illerde ilçelerde Okul Geliştirme Formatörleri görevlendirilmesi gerçekleştirilmiştir.

2006/10275 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 28 Nisan 2006 tarih ve 26152 say ılı resmi gazete yayımlanan "Orta öğretimi Geliştirme Projesi" kapsamında yer alan 2b Bileşeni, okul geliştirme çalışmalarını tüm orta öğretim okullarında 'genel, mesleki ve teknik' yaygınlaştırılmasını ve çalışmaların sistematik bir yapıya kavuşturulmasını amaçlamaktadır" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 12:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?