4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Okul koridorları kitap kokuyor

OKUL KORİDORLARI KİTAP KOKUYOR

Mersin Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi'nde öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarının geliştirilmesi kapsamında okulun en işlek koridorlarına kitap rafları yerleştirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde hayata geçirilen, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da ortaklaşa yürütülen; 'Türkiye Okuyor Kampanyası' ile ilgili olarak başlatılan çalışmalar Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de sürdürülüyor. Mersin Anadolu Kız Meslek ve Meslek Lisesi'nde artan öğrenci sayısı nedeniyle sınıfa dönüştürülen kütüphanenin, artık okulun en işlek koridorlarında farklı bir konseptle faaliyet göstereceği açıklandı. Bu noktada da öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve bilgiye en rahat şekilde ulaşabilmeleri amacıyla özel olarak hazırlanan projeyle birlikte A Blok 1. Kat Koridoru'nda düzenlemelerde bulunulduğu bildirildi.

Buna göre koridor ahşap ve cam bölmelerden oluşan iki kanatla sembolik olarak kütüphane alanına çevrilirken, koridora yeni dolaplar yerleştirildi, eskiyen dolapların da bakım ve onarımı yapılarak yeniden işlevlendirildiği kaydedildi. Söz konusu dolaplar, içeriklerine göre etiketlenirken, oturma gruplarıyla birlikte koridorun aydınlatma sorunu da çözülerek, kütüphanenin yeniden aktif hale getirildiğine dikkat çekildi.

Buradaki amaçlarının kitapları dört duvar arasından ve tozlu raflardan alıp, ferah bir çevreyle bütünleşen bir ortama çıkartabilmek olduğunu anlatan Okul Müdürü Perihan Leventoğlu, "Kitapların; 'Bakın ben budayım. Saklı zenginliklerimi sizinle paylaşmaya hazırım' diye fısıldamalarını sağlamak istedik. Umarım öğrencilerimiz bu çağrıya kulak verir. Bu süreci daha da geliştirme arzusundayız. Koridorda oluşturmuş olduğumuz mekanı klimatize edip, teknolojik araçlarla da donatmak istiyoruz. Bunu da kısa sürede başaracağız. Eğer gereken ortamı sağlayabilirsek koridorumuz; video gösterileri, sunumlar, tartışmaların da yapılabileceği daha canlı ve yaşayan bir mekan haline gelebilir" dedi.

OKUL KORİDORLARI KİTAP KOKUYOR
OKUL KORİDORLARI KİTAP KOKUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 12:10:00
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 12:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?