9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Okul müdürleri biraraya geldi

Mersin'in Silifke İlçesi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı'nca düzenlenen okul müdürlerine yönelik "Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı", Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı. 

2003 yılından bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nın görev alanıyla ilgili yapılan yasal düzenlemeler ile merkez ve taşra teşkilatlarının uygulamaya koyduğu projeler, öğretim programları ve yeni müfredatla getirilen düzenlemeleri aktarmak, bazı problemleri yerinde görmek, idarecilerle fikir alışverişi ve çözüm önerilerinde bulunmak, benzeri faaliyetlerin bir arada ele alınması ve değerlendirilmesi amacıyla, il ve ilçe milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları ve okul müdürlerinin katılımıyla "Bilgilendirme ve Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi. Eğitim ile ilgili konuların görüşüldüğü toplantıda, "Hizmeti Ayağa Getirme Projesi" katılımcılardan büyük ilgi gördü. 

Silifke, Anamur, Mut, Gülnar, Bozyazı ve Aydıncık'tan okul müdürlerinin katıldığı toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek, yapılan toplantının temel hedeflerinden bir tanesinin de muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak olduğunu belirtti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın teknik alt yapı olarak "e-devlet" kapsamında e-yatırım, personel, kayıt, okul, sınav, burs, yurt, hizmet içi eğitim portalı, internet tv, internet radyo gibi alt yapıları daha iyi eğitim ve tasarruf için sağlandığını belirten Şimşek, "Öğretmenlerimizin teknolojik imkanlardan yararlanması için 84 bin 319 öğretmene dizüstü bilgisayar dağıtıldı. Ayrıca 411 milyon 282 adet ücretsiz ders kitabının da dağıtımını gerçekleştirdik" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 13:54:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?