4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Okul servis ücretleri belli oldu

Mersin'de, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında birinci dönem okul servis ücretlerinin belirlendiği bildirildi. 

Mersin Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Nesil Aydın, yaptığı açıklamada, birinci dönem öğrenci servis ücretinin 3 kilometreye kadar aylık 45 YTL, 6 kilometreye kadar 55 YTL, 12 kilometreye kadar 65 YTL ve 12 kilometreden sonrasının pazarlığa tabi şekilde belirlendiğini söyledi. Aydın, haksız rekabetin önüne geçilmesi için servisçi esnafının oda yönetimince belirlenen ücret tarifesine uyması gerektiğini, aksi taktirde yasalar gereği cezai işlem uygulamak zorunda kalacaklarını da kaydetti. 

Büyükşehir Belediyesi APK Daire Başkanlığı'nca Okul Servis Aracı izin belgesi verilen bir servis aracında okul taşıtı yazısı, kırmızı dur işareti, yangın söndürücü, ilk yardım çantası, her koltukta kemer, kapıların otomatik olması ve rehber personel bulunmasının zorunlu olduğuna dikkat çeken Aydın, "Servisçi esnafımız araçlarını temiz ve düzenli tutmalı, kendilerinin kılık kıyafetlerine özen ve itina göstermeli, günlük saç sakal tıraşını aksatmamalı, çocuklara ve velilere davranış biçimlerine dikkat etmelidir" dedi. 

Geleceğin teminatı çocukların okullarına güvenli bir şekilde ulaşmasında servisçi esnafına olduğu kadar velilere de büyük sorumluluk düştüğüne dikkat çeken Aydın, velilerin öncelikle servis taşımacılığı yapan esnafın bağlı bulunduğu Servis Aracı işletmecileri Esnaf Odasını muhatap alması gerektiğini, otoparklara dahi girişi yasaklanan LPG'li araçlara can güvenliği açısından çocuklarını asla emanet etmemeleri gerektiğini söyledi. Aydın, özel ve ticari araçlarıyla korsan taşımacılık yapanların, gerçekten bu işten geçimini sağlayan ve devletine karşı her türlü yasal sorumluluğunu yerine getiren servisçi esnafının ekmeğine gizli ortak olduğunu belirterek, bu konuda maliye ve trafik ekiplerine önemli görevler düştüğüne işaret etti. 

Nesil Aydın, korsan taşımacılıkla ilgili kurumların yanı sıra velilerin ve oda esnafının birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2006 Cuma 16:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?