5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Okulda şiddeti önlemek için...

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, düzenledikleri eğitim seminerleriyle okullardaki şiddetin önlenmesinin yanı sıra mutlu ebeveynler ve çocuklar oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Toroslar Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik başlatılan “Okullarda Şiddetin Önlenmesi Projesi” seminerleri devam ediyor.

MTSO Anadolu Lisesi'nde, Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Psikolog Ramazan Şimşek tarafından verilen seminere; Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Çetinkaya ve öğrenci velileri katıldı.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu eğitimlerdeki amaçlarının; okullarda şiddeti önlemenin yanı sıra mutlu ebeveynler ve çocuklar oluşturmak olduğuna dikkat çekerek, eğitim ortamında şiddetin önlenmesi için bunun sebeplerine inmek istediklerini belirtti. Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyeciliğe de önem verdiklerini vurgulayan Tuna, çalışma yol haritalarında bulunan eğitim, sağlık ve gençliği her zaman en ön planda tuttuklarını ifade ederek, "Belediye olarak sağlık, eğitim ve gençliğimizi çok önemsiyoruz. Çalışmalarımızı da bu kapsamda sürdürüyoruz. Eğitim ile ilgili olarak Valiliğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle diyalog halinde çalışarak, eğitime verilebilecek destek ne olursa olsun vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda bölgemizdeki ilköğretim okullarına yaptığımız eğitim yardımlarının dışında, üniversiteye hazırlanan öğrencilere sınav öncesi soru bankası dağıtıyoruz. Aynı zamanda üniversitede eğitim gören 400 öğrencimize de burs yardımında bulunduk. 4 yıl önce kurduğumuz Kent Gençlik ve Çocuk Meclisleriyle Toroslar'ı üç meclisli kent kimliğine kavuşturduk. Gençlerimiz ve çocuklarımız geleceğe umut vaad eden etkinlikleri ile kent yönetimine şimdiden katkı sağlamaktadırlar" dedi.

Gençliğin kötü alışkanlıklar elde etmelerini önlemek amacıyla bölgede 4 nizami spor kompleksi ve 6 futbol sahası inşaa ettiklerini hatırlatan Tuna, "Yaptığımız sportif etkinliklerle de gençlerimizi bu komplekslere çekmeye gayret gösteriyoruz. Amacımız gençlerimizin iyi yetişmesi ve sağlıklı aile yapısının korunmasıdır. Son zamanlarda medyanın oluşturduğu kültür değişiminin etkisinin çok fazla olduğunu biliyoruz. Türk aile yapısının korunması manasında bizde belediye olarak böyle bir hizmetin uygulanmasını düşündük ve faaliyete geçirdik. İlçemizdeki bütün okullarda yaptığımız bu çalışmadaki amacımız; okullarda şiddetin önlenmesi, çocuğundan mutlu olan aile reisleri ve velisinden mutlu olan çocuklar oluşturulması. İnşallah bu eğitimlerin ilçemizdeki velilerimize büyük katkısı olacaktır” diye konuştu.

Sinevizyon eşliğinde sunulan eğitim seminerleri bugüne kadar 17 okulda bin 67 velinin katılımı ile gerçekleştirilirken, seminerde konuşma yapan Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt ve Psikolog Ramazan Şimşek tarafından, öfke, öfkenin nedenleri ve öfkemizi yenme konularının yanı sıra, şiddetin önlenmesinde yetişkinler ve çocuklar arasındaki iletişimin önemi konularında katılımcılara bilgiler verildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 13:15:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?