5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Okullar açılışa hazırlanıyor

Mersin'in merkez ilçe Toroslar'daki okullar, yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanıyor. Toroslar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında okulların bakım ve onarımı yapılarak, eksikliklerin giderildiği bildirildi.

2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı öncesinde Toroslar'da faaliyet gösteren toplam 77 ilk ve ortaöğretim kurumunda başta temizlik olmak üzere ilaçlama, yıkama, çevre temizliği ve boyama çalışmalarında bulunuluyor.

Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler ile Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmaların okullar açılmadan önce tamamlanması planlanıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hamit Tuna, yerel yönetimlerin öncelik vermesi gereken konuların başında eğitimin geldiğine dikkat çekerek, bu noktada da belediye olarak kendilerinin eğitim altyapısındaki kalitenin yükseltilmesi noktasında çaba sarf ettiklerini, bunu yapmaları halinde de gençlerin elde edecekleri başarıların da artacağına inandıklarını söyledi. Tuna, "Çocuklar bizim geleceğimizdir, geleceğimiz olan çocuklarımıza yatırım yapmak da bizim en kutsal görevimizdir. Bizler bu nedenle ilçemizdeki okulların, eğitim yuvalarımızın tüm gereksinimlerinde öğretmenlerimizin, eğitimcilerimizin yanında olmaya özen gösteriyoruz" dedi.

Okullarda bir süre önce başlatılan çalışmaların belirli bir program dahilinde sürdürüldüğüne işaret eden Hamit Tuna, okulların 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı'na hazır hale getirileceğinin altını çizdi. Tuna, "Başlatılan çalışmalarda temizlik, çevre ihata duvarlarının badanalanması, okul bahçelerinin yıkanması, ağaçların bakımı ve peyzaj çalışmasıyla birlikte ilaçlama yapıyoruz. Belediye olarak eğitimin önemini biliyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde bu noktada eğitim-öğretime önem ve destek veriyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Toroslar Belediyesi, ilçedeki eğitim-öğretim kurumların fiziki şartlarının düzeltilmesi adına bir çalışma başlatarak, belli bir program dahilinde okulların dış cephe boyamasını yapıldığına dikkat çekildi. İmkanlar dahilinde okulların her türlü ihtiyacının karşılanacağını belirten Tuna, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Öğrencilerin temiz ve bakımlı okullarda eğitim görmesini önemsiyoruz."
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 21:36:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?