5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Okullar bakıma alındı

Mersin'in merkez ilçesi Akdeniz'de bulunan okulların bakım ve onarımını üstlenen Akdeniz Belediyesi, söz konusu okulların fiziki eksikliklerini de gidermeye çalışıyor.

2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı öncesinde ilçedeki eğitim kurumlarında geniş kapsamlı bir çalışma başlatan Akdeniz Belediyesi, Naci Filizay İlköğretim Okulu ve Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda boyama ve ağaç budama çalışmalarını tamamlarken, Gazi Lisesi, Salim Yılmaz Lisesi, Çay İlköğretim Okulu, Zeki Sabah İlköğretim Okulu, Kazanlı İlköğretim Okulu ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda boyama ve ağaç budama çalışmalarına başladı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Fazıl Türk, "Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın öğrenim gördüğü okulların eksikliklerini gidermenin önemli bir görev olduğuna inanıyorum. Belediye olarak bizler de öğrencilerimizin, eğitimlerini rahatlıkla yapabilmesi için imkanlar ölçüsünde gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Çünkü ekmekten sonra bir milletin en büyük ihtiyacı eğitimdir" dedi.

İlçe sınırları içerisinde bulunan okullarda okul idaresinin tespitleri noktasında; bakım-onarım, ağaç budama ve boyama gibi çalışmalarla eğitim kurumlarına destek vermeye çalıştıklarını anlatan Fazıl Türk, "Bu kapsamda belediye ekiplerimiz yoğun bir çalışma temposuyla okullarımızın eksiklerini gidermek için çalışmaktadır. Çocuklarımızın sağlıklı bir ortamda eğitim görmeleri için okullarımıza yönelik desteğimizi bundan sonra da elimizden geldiğince sürdüreceğiz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 18:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?