4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Okullar eğitime hazırlanıyor

MERSİN'DE OKULLAR EĞİTİME HAZIRLANIYOR

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı'na sayılı günler kala bölgedeki okullarda temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor.

İlk ders ziline kadar ilçedeki tüm okulların eğitime hazır hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında ilk ve ortaöğretim kurumlarında genel temizlik ve ilaçlama çalışmalarının hızlandırıldığı bildirildi. Oluşturulan bir program dahilinde yürütülen çalışmalar kapsamında Gazi Lisesi, Atatürk Lisesi ve Fatih İlköğretim Okulu'nun ardından Nusratiye Mahallesi'nde faaliyet gösteren Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nun temizlendiği belirtildi. Söz konusu okulun tüm sınıf ve koridorlarının yanında bahçesi süpürülürken, bina dışının da tazyikli suyla yıkandığı, ardından da ilaçlama ekiplerinin okulun kanalizasyon ve rögarlarıyla tüm tuvaletlerini ilaçladığı bilgisi verildi. Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün ayrıca eğitim başlayana kadar gelen talepleri değerlendirerek, okulların temizlik ve ilaçlama ihtiyaçlarını karşılayacağının altı çizildi.

Eğitim kurumlarındaki temizlik çalışmalarını değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, belediye olarak halk sağlığına büyük önem verdiklerini ve bu noktada da dönem dönem ilçeye bağlı mahalle ve köylerde farklı inançlara ait ibadet yerlerinde kapsamlı bir temizlik çalışmasında bulunduklarını hatırlattı. Türk, "Temiz çevre, temiz ülke demektir. Eğitimle, temizlik alışkanlığının küçük yaşlarda bireye kazandırılması gerekir. Ekolojik ve çevreye duyarlı bir belediye olarak çocuklarımıza temiz ve sağlıklı bir çevre sunmayı görev edindik. Sevgili çocuklarımızın, zamanlarının büyük bölümünü geçirdikleri okullarımızın temiz ve hijyenik bir ortama sahip olması için bütün imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Çünkü çocuklar narin birer çiçektirler" dedi.

Geleceğin güvencesi olan çocukların, kirli bir çevreyle karşı karşıya bırakılarak solmalarına neden olmaya hiç kimsenin hakkı olmadığının altını çizen Fazıl Türk, bu konuda başta yerel yönetimler olarak kendilerinin olduğu gibi toplumun tüm kesimlerinin duyarlı olduğunu dile getirdi. Türk, açıklamasının devamında şu görüşleri dile getirdi; "Duyarlı vatandaşlarımız, çocuklarımızın oyun oynadıkları alanlarda, okullarda, park ve bahçelerde karşılaştıkları her türlü olumsuzluğu belediyemizin ilgili birimlerine bildirebilirler. Ekiplerimiz, özellikle çocuklarımız ve gençlerimizin yoğun ve ortak kullandığı alanlara anında müdahale edeceklerdir."

MERSİN'DE OKULLAR EĞİTİME HAZIRLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 15:14:01
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 15:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?