5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Okullar virüse karşı ilaçlandı

ERDEMLİ BELEDİYESİ'NDEN DOMUZ GRİBİ ÖNLEMLERİ

Mersin'in Erdemli ilçesinde tüm okulların ve bazı resmi kurumların domuz gribine karşı ilaçlandığı bildirildi.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, okulların kalabalık bir ortam olduğuna dikkat çekerek, gribin yayılma tehdidinin en çok olabileceği yerlerin başında geldiğini söyledi.

Dünya genelinde yayılan ve bir çok ölüme sebep olan domuz gribine karşı ilçede önlemler alındığını ifade eden Tollu, özellikle çocukların risk altında olduğuna dikkat çekti. Bu yüzden ilaçlama işlemlerine okullardan başladıklarını dile getiren Tollu, "Şu an tüm okullarımızın ilaçlama işlemlerini bitirerek dezenfektelerini yaptık. Bunun yanı sıra kendi binamızı da ilaçladık. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne ait binayı ve atölyeler de ilaçlandı. İlaçlama çalışmalarımız devam edecek. Malumunuz bu salgın tüm dünyanın baş belası" dedi.

Dünya genelinde bu hastalıktan dolayı yaklaşık 6 bin kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Tollu, "Bu oldukça yüksek bir rakam. Ülkemizde de bu konuyla ilgili olarak en son 23 ölüm vakası gerçekleşmiştir. İlçemizi bu tehdide karşı korumak için belediye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımıza yön vereceğiz. Burada herkese sorumluklar düşmektedir. En azından her gün ellerimizi sık sık yıkamalıyız ve yetkililerin uyarılarını ve önlemlerini dikkate almalıyız” diye konuştu.

ERDEMLİ BELEDİYESİ'NDEN DOMUZ GRİBİ ÖNLEMLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2009 Pazartesi 20:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?