5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Okullara internetten takip

MERSİN'DE OKULLAR İNTERNETTEN TAKİP EDİLECEK

Mersin Valiliği tarafından kent genelinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarında uygulamaya konulması planlanan elektronik sistemle birlikte, okulların internet üzerinden canlı olarak takip edilmesi planlanıyor.

'2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı', Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un başkanlığında gerçekleştirildi.

Suphi Öner Öğretmenevi'nde yapılan toplantıya; Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ve merkez ilçe kaymakamlarının yanı sıra ilçe milli eğitim müdürleri, emniyet teşkilatı yetkililerinin yanı sıra eğitimciler katıldı. Burada konuşan Vali Aksoy, yeni eğitim-öğretim yılında önemli bir sorunla karşı karşıya olmadıklarını, ancak bunun herhangi bir sorun yaşanmayacağı anlamına da gelmediğini vurguladı.

Aksoy, burada önemli olan sorun ve sıkıntıların en aza indirilmesi olduğunu ifade ederek, bu noktada da gerek ilköğretimde, gerekse de ortaöğretimdeki mevcut durumun analiz edilerek, önümüzdeki dönemde nelerin ortaya konulacağını belirlemeye çalıştıklarını anlattı.

Okul çağında olmasına karşın okula devam etmeyen çocuklarla ilgili olarak çalışmalara ağırlık vereceklerinin altını çizen Aksoy, "Bu çalışmalarımız, okul çağında olup da okula gitmeyen bir tek çocuğumuz dahi kalmayıncaya kadar devam edecek. Konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Bir diğer konumuzsa özellikle okul öncesindeki okullaşma oranı. Okullaşmada yüzde 50'lik oranın üzerine çıkmak zorundayız. Geçmiş dönemde başlatmış olduğumuz çalışmaları, büyük bir çaba ve gayret içinde daha da ileriye taşımalıyız" dedi. Okullardaki güvenlik, sağlık ve temizlik konularına da önem verdiklerini kaydeden Hüseyin Aksoy, bu noktada da alınan güvenlik tedbirlerinin masaya yatırılarak, eksikliklerin ve sorunların tespit edilmeye çalışıldığını, 2006 yılında uygulamaya konulan ve halen devam eden; 'Okul Sağlığı Projesi'nin bu yıl da devam edeceği bilgisini verdi.

Öğrencilerin yeteneklerinin geliştirilmesi için neler yapılabileceği konusunda da önemli açılımlar ortaya koyacaklarını dile getiren Vali Aksoy, zaman zaman öğrenci kıyafetleriyle ilgili olarak da çeşitli şikayetler aldıklarını, bunun yanında yardımcı ders kitaplarında da yaşanan sorunların aşılabilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını anlattı. Okul inşaatlarının yakından takip edileceğinin altını çizen Aksoy, söz konusu inşaatların da olması gereken standartlarda yapılabilmesi için gerekli denetimlerin de hassasiyetle sürdürüleceği bilgisini verdi

MERSİN'DE OKULLAR İNTERNETTEN TAKİP EDİLECEK
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2009 Pazartesi 12:34:05
Güncelleme :5 Ekim 2009 Pazartesi 15:00:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?