2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Okullarda ilk zil çaldı

Mersin'in Tarsus ilçesinde, 2008-2009 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören, 75. Yıl Kocatepe İlköğretim Okulu'nda devam etti.

Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en önemli meselesinin eğitim olduğunu belirterek, "Öğrenciler bizim gözbebeğimizdir, geleceğimizdir, güvencemizdir. Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olan çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için öğretmenlerimize, idarecilerimize ve velilerimize önemli görevler düşmektedir. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi vatan ve millet sevgisiyle dolu, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda, başarıya götürmelidirler. Bize düşen eğitim ve öğretim konusundaki aksaklıkları, eksiklikleri gidermek ve okullarımızın fiziki konumlarını en iyi konuma getirmektir" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ethem Sarı ise, yeni eğitim-öğretim yılına 69 bin öğrenci ile başladıklarını, 154 okulda 3 bine yakın öğretmenle hizmet vereceklerini, 4 bin 500 öğrenciye de taşımalı sistemle hizmet verileceğini kaydetti. Sarı, başarıya giden yolun veli-öğretmen-idareci ve öğrenci işbirliğinden geçtiğinin altını çizerek, "Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz arasında gizli kalmış yetenekleri de keşfederek daha da başarılı olabilmelerine olanak sağlamalıdırlar. Bir ülkenin kalkınmasının temeli eğitim ve kültürden geçmektedir" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi'nin gösterileriyle başlayan etkinlikte Kaymakam Gödekmerdan, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Milli Eğitim Müdürü Sarı, SBS'de soruların tamamını doğru olarak yanıtlayan Tarsuslu 7 öğrenciyi çeşitli armağanlarla ödüllendirdi.

Tören bitiminde Kaymakam Gödekmerdan ve beraberindekiler, sınıflarda öğrencilere kitaplarını dağıttılar.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 13:25:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?