4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Okullarda karne heyecanı

MERSİN'DE 353 BİN 333 ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı tamamlandı. Kent genelinde faaliyet gösteren eğitim kurumlarındaysa toplam 353 bin 333 öğrenci karne almanın sevincini yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen; 'Karne Dağıtım Töreni' ise Yenişehir İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Öğrencilerin halkoyunları ve modern danslar gösterisinin yanı sıra şiir dinletisi de sunduğu töreneyse; Vali Hasan Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Çelik, Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal'ın yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklerde objektiflere birbirinden renkli görüntüler yansırken, anne ve babalarsa çocuklarının yaşadığı mutlu anları fotoğraf makinesi ve kameralarla ölümsüzleştirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Burada konuşan Vali Güzeloğlu, velilerin beklentileri doğrultusunda; geleceğin güvencesi olan çocukların eğitim kurumlarında daha güzel bir geleceğe özgüvenli, bilgili, yetişmiş ve donanımlı bir şekilde yetiştirilmesi noktasında çaba sarf ettiklerini anlattı. Okulların, aynı zamanda da 'aydınlanma merkezi' olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, bu noktada da çocukları geleceğe hazırlarken 21. yüzyılın Türkiye'sini de daha güzel yarınlara taşıyacak, daha güzel bir geleceğe ulaştıracak gençler yetiştirmek istediklerini dile getirdi.

Hasan Güzeloğlu, "Onları çağın bütün bilgileriyle ve değerleriyle donatırken, kendi milli değerlerini bilen, ülkesine güvenen, Büyük Önder Atatürk'ün vurguladığı gibi barışı esas alarak dünya üzerinde Türkiye'nin çağdaş uygarlık düzeyini aşacak bir seviyeye ulaşmasını sağlayacak bireyler olarak yetişmelerini amaçlıyoruz. Velilerimizin çocuklarıyla ilgilenmelerini, okul yönetimiyle ve bizlerle her an iç içe olmalarını bekliyoruz. Eğitimde hedeflerimize ulaşmadığımız takdirde hiçbir noktada başarı kalıcı olamaz. Anne ve babalar, çocuklarını notlarına göre değerlendirmesinler. Onlara sevgiyle ve anlayışla yaklaşsınlar" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Çelik de, başarıyı yakalamanın sürekli kişinin kendisini yenilemesine bağlı olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle de baş döndürücü bir hızla ilerleyen bilgi ve teknolojinin yakalanabilmesi için gereken çabanın da gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak göstermiş olduğu; 'çağdaş uygularlık seviyesi'ne ancak bu şekilde ulaşılabileceğini savunan Çelik, karnelerini alan öğrencilerle birlikte velilere de tavsiyelerde bulundu.

Çelik, konuşmasını da şöyle sürdürdü:

"Çocuğunuzun karnesi nasıl olursa olsun, onu sevdiğinizi göstermeli, başarısızlığını başka çocuklarla özellikle kardeşleriyle kıyaslamayın. Öğrenci, güzel bir karne getirdiyse bunun mutluluğunu yaşaması ve ödüllendirilmesi heves ve isteğini arttıracaktır. Notlar, beklenildiği gibi olmasa da çocuğunuzun bugüne kadar gösterdiği çaba için bir tatili hak ettiğini unutmamalısınız. Çocuğunuzun karnesini getirdiğinde önce başarılı olduğu dersler üzerinde durun, başarısız olduğu dersler varsa nedenini anlamaya çalışın. Kızarak, bağırarak ve cezalandırarak iletişimi koparmayın. Her anne ve babanın görevi; çocuğunun sorunlarıyla ilgilenmek ve ona rehberlik etmektir. Her konuda çocuğunuza örnek olun. Çünkü sizler, onların ilk ve en önemli modelisiniz."

Konuşmaların ardından okul birincilerine ödülleri Vali Hasan Güzeloğlu tarafından takdim edilirken, '2009-2010 Öğretim Yılı Okullararası Küçük Kızlar Basketbol Türkiye Birincisi' olan Yenişehir İlköğretim Okulu Basketbol Takımı oyuncularına da yine Güzeloğlu tarafından 'Onur Belgeleri' takdim edildi. Güzeloğlu, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Çelik ve Yenişehir Kaymakamı Eyüp Sabri Kartal ile birlikte daha sonra sınıflara geçerek burada öğrencilere karnelerini dağıtıp, onlara yaz tatiliyle ilgili tavsiyelerde bulundu.

MERSİN'DE 353 BİN 333 ÖĞRENCİ KARNE ALDI
MERSİN'DE 353 BİN 333 ÖĞRENCİ KARNE ALDI
MERSİN'DE 353 BİN 333 ÖĞRENCİ KARNE ALDI
MERSİN'DE 353 BİN 333 ÖĞRENCİ KARNE ALDI
MERSİN'DE 353 BİN 333 ÖĞRENCİ KARNE ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 14:10:00
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 15:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?