4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Okulların risk haritası çıkartıldı

Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, kent genelindeki eğitim kurumlarının risk haritasının oluşturulduğunu ifade ederek, bu kapsamda da riskli okulların belirlenerek gerekli ekiplerin görevlendirildiğini söyledi.

Öksüz, eğitime giden yoldaki çamurları temizlemekte kararlı olduklarını, gençlerin eğitiminin sokağın inisiyatifine bırakılmaması, inisiyatifin de okul ve ailede olması uyarısında bulundu.

Gençleri zararlı ve kötü alışkanlıklardan korumanın temel amaçları olduğuna dikkat çeken Arif Öksüz, bu noktada da eğitime giden yoldaki çamurları temizlemeye çalıştıklarını dile getirdi. Öksüz, aile ile okul arasındaki engel her ne olursa olsun bunu kaldırmakta kararlı olduklarını, söz konusu engellerin de kimi zaman trafik, kimi zaman da zararlı maddelerin satışının yanında bir takım art niyetli insanlar olduğunu anlattı.

Ortaya koyacakları çalışmalarla da eğitim yolunu temizleyerek, gençlerin ev ve okul arasında kendilerini engelleyecek herhangi bir engelle karşılaşmadan sağlıklı bir birey olarak yetişmelerinin sağlanması olduğunu dile getiren Öksüz, bu noktada da sağlam ve emin adımlarla ilerlediklerinin altını çizdi.

Öksüz, "Eğer siz gençlere sahip çıkmaz, onların eğitimini sokağın inisiyatifine bırakırsanız, sokak size istediğiniz bir nesil yetiştirmez. Eğer gençlerden bir beklentiniz varsa onları sokağın yetiştirmesini beklemeyeceksiniz. Gençlerimizi toplum olarak biz yetiştirmek zorundayız. Bu kapsamda da gençlerimizi kesinlikle sokağın inisiyatifine bırakmayacağız. İnisiyatifte ailede ve okulda olacak" dedi. Mersin genelinde faaliyet gösteren eğitim-öğretim kurumlarıyla ilgili olarak bir risk haritası oluşturdukları bilgisini de veren Öksüz, bununla birlikte bölgeleri risk faktörlerine göre ayırıp, buna göre de ekipler oluşturduklarını söyledi.

Her okulla ilgili olarak bir polis görevlendirdiklerini ve söz konusu polisin de o okulla ilgili tüm irtibatı sağlayacağını kaydeden Öksüz, oldukça riskli olan okullaraysa irtibat görevlisinin yanında sivil ekipler de yerleştirdiklerini belirtti. Aile ile okul arasındaki engelleri temizlerken, halkının dışında kalan ve kendilerinin; 'yan sokaklar' olarak adlandırdığı bölgelere de polisin girdiğini vurgulayan Arif Öksüz, gençler üzerinde menfaat sağlamak isteyen bir takım kötü insanların da amaçlarına ulaşmalarına izin vermediklerini dile getirdi. Öksüz, şu anda yeni bir oluşumun gündemde olduğunu ve bu alanda görev yapacak polislerin de belirlendiğini ve eğitime tabi tutulduğunu ifade ederek, her timin de 2 kişiden oluşacağını anlattı.

Hazırlanan risk haritasının sadece eğitim kurumlarını kapsamadığını, kent genelindeki tüm suçları kapsadığı uyarısında bulunan Öksüz, bununla birlikte hangi saatte, nerede, nasıl ve hangi suçların işlendiğinin tespit edildiğini ifade etti. Öksüz, buna göre sabah saatlerinde suç olgusunun sahile yakın bölgelerde, öğle saatlerindeyse alışveriş merkezlerinde ve insanların yoğun yaşandığı bölgelerde kapkaç ve hırsızlık gibi olayların öne çıktığını, akşam saatlerindeyse alkollü araç kullanımı olarak suç analizi yapıldığı bilgisini verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 15:59:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?