4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Okumayı söküp tura çıktılar

OKUMAYI SÖKEN KADINLAR MAVİ TURA ÇIKTI

Mersin'in Erdemli ilçesinde, "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası kapsamında açılan kursa katılarak okuma-yazma öğrenen kadınlar mavi tura çıktı.

Erdemli'ye bağlı Limonlu Belde Belediye Başkanı Mehmet Topkara, "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası kapsamında açılan kursa katılarak okuma-yazmayı öğrenen kadın kursiyerlere verdiği mavi tur sözünü yerine getirdi.

Mavi tura yalnızca okuma-yazmayı öğrenenler değil, eğitime destek olan beldeli yaklaşık 150 kadın da katıldı. Mavi turda bölgenin tarihi yerleri gezildi. Gönüllerince eğelenen kadınlar, gezi esnasında düzenledikleri sandalye kapma yarışması ve dans yarışmaları ile unutulmaz bir gün geçirdi.

Gezi sırasında bir konuşma yapan Başkan Topkara, farklı bir belediyecilik anlayışı içinde olduklarını belirterek, "Toplumumuzun faydasına yararına ne yapılacaksa biz yaparız. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında okuma-yazma kursuna katılan ablalarımıza, teyzelerimize ve kardeşlerimize bir söz vermiştik. Siz yeter ki okuma-yazmayı öğrenin biz sizi yat turuna bile çıkarırız, demiştik. Kadınlarımıza önce bu bir hayal gibi gelmişti, ancak bugün bu hayal gerçekleşti. Ve hatta eğitime ne kadar destek olmaya çalışan

kadınımız varsa biz onlara da bu yolculukta yer verdik" dedi.

OKUMAYI SÖKEN KADINLAR MAVİ TURA ÇIKTI
OKUMAYI SÖKEN KADINLAR MAVİ TURA ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2010 Pazar 11:00:01
Güncelleme :26 Eylül 2010 Pazar 13:00:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?