9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Olay çıkartan doktor tutuklandı

MERSİN’in Tarsus İlçesi’nde, alkol aldıktan sonra bisiklet gasp edip, bir polis memurunu yumruklayan göz doktoru 35 yaşındaki Yusuf Karataş, arkadaşı 20 yaşındaki Uğur Kurt ile babası 51 yaşındaki Mustafa Kurt tutuklandı.

Mersin Devlet Hastanesi’nde görevli göz hastalıkları uzmanı Dr. Yusuf Karataş ile yanındaki Uğur Kurt ve Mustafa Kurt, gezmek için 33 D 5452 plakalı otomobille dün gece Tarsus’a geldi. İddiaya göre Öğretmenler Mahallesi’nde otomobili durduran ve alkollü olduğu belirlenen Dr. Karataş, yoldan bisikletiyle geçen Fesih Sakmak adlı gencin bisikletini elinden alarak, otomobilinin bagajına koydu. Rasim Dokur Caddesi’nden geçerken bagajdaki bisiklet adliye lojmanları önünde yere düştü. 

Durumu fark eden lojmanlarda görevli polis memuru, ne olduğunu sorduğunda alkollü Karataş ve arkadaşlarının yumruklu saldırısına uğradı. Buradan da hızla uzaklaşan doktor ve beraberindekiler, Mehmetçik Parkı Kavşağı’nda polis tarafından durduruldu. Polislere hakaret eden Yusuf Karataş, Uğur ve Mustafa Kurt, gözaltına alındı. Doktor kontrolü için Tarsus 70. Yıl Devlet Hastanesi’ne götürülen saldırganlar, burada da hastane polisini tartakladı. Alkol muayenesi yaptırmayan şüpheliler, sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece ‘Yağma, polise darp, mukavemet ve devlet malına zarar vermek’ suçlarından tutuklandı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2007 Cuma 16:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?