5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Olimpik yetenekler keşfedilecek

Küçük yaşlarda olimpik yetenekleri keşfetmek amacıyla Mersin’de gerçekleştirilen “Olimpik Yetenekler Projesi” kapsamında Erdemli Ticaret ve Sanayi Odasında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Katılımcılara toplantının amaçları ile ilgili bilgiler veren Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Taşkın, projenin sporda dünya zirvesine çıkabilecek yetenekli sporcuların küçük yaşlarda tespit edilmesi gerektiği yaklaşımı ile hazırlandığını belirterek, “Ülkemizin sporda geleceğine yatırım yapmak amacı ile Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu projeyi hazırladık. “Çocuğunuza olimpiyat şampiyonu olma fırsatı verin” sloganı ile hazırlanan bu projeye “Olimpik yetenekler” projesi adını verdik. Projemiz model oluşturma yolunda önemli bir başlangıç olacaktır” dedi.

Proje’nin diğer yetenek seçmelerinden farklı olarak olimpik yeteneği seçmek ve geliştirmek düşüncesinden yola hareketle hazırlandığını ifade eden Taşkın, “Neden olimpik yetenekler? diye soracak olursanız, biliyorsunuz ülkemizde sporcular tesadüfen keşfedilmekte. Biz de bu amaçla 2016, 2020, 2024 gibi ve daha sonraki olimpiyatlara sporcu hazırlayabilmek için erken yaşta sporcularımızı tespit edeceğiz. Mersin’deki 10-12 yaş gurubundaki 95 bin çocuk testlere alınacak. Yine bu çalışma içerisinde bin beden eğitimi öğretmenimizle birlikte çalışacağız. Beden eğitimi öğretmenimiz olmadığı okullarda ise sınıf öğretmenlerimiz veya spora ilgisi bulunan öğretmenlerimizle birlikte çalışacağız. Bakanlık tarafından da desteklenen bu proje valimiz Hüseyin Aksoy’unda bizzat yürüttüğü bir proje. Bu kapsamda arkadaşlarımız yapılacak olan çalışmaları düzenlenen toplantılar ile teknik olarak anlatacaklar” diye konuştu.

Yetenek keşfi konusunda titizlik ve hassasiyet beklediğini dile getiren Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe de, “Olimpiyatlarda sporcularımızın gösterdiği başarılar hep istisna kalmıştır. Bunu aşabilmek için Türkiye’de bir ilk burada gerçekleşecek. B proje pilot bir uygulama olacak. Bu çalışmaların başarılı olacağına inanıyoruz. Türkiye’ye de örnek olacak bir proje olacak. Sporcu ve yetenekli öğrencilerimizi tespitte, ihtiyaçlarını belirlemede titiz davranılmasını bilhassa rica ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılara yetenek testi ile ilgili teknik bilgiler verildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2009 Cuma 16:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?