4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Olimpiyatlar'a koşuyor!

EVLİLİK NEVİN YANIT'A UZAK

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda, 100 metre engelli yarışında 'Avrupa Şampiyonu' olarak tüm dikkatleri üzerine çeken Mersinli milli atlet Nevin Yanıt, evliliğin kendisine şimdilik çok uzak olduğunu söyledi ve ardından da ekledi:

"En büyük hayalim 'Londra Olimpiyatları'nda koşmak."

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Nevin Yanıt, çok yoğun bir kamp ve şampiyona programının ardından ilk defa ailesiyle uzun süreli vakit geçirdiğini anlattı. Bu durumun idman programının bir parçası olduğunun altını çizen Yanıt, 'Dünya Atletizm Şampiyonası'na hazırlanmak için de 25 Kasım'da Güney Afrika'ya gideceğini ve burada 3 ayı kapsayan bir kamp dönemi geçireceği bilgisini de verdi. İspanya'nın Barcelona kentinde yapılan 'Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engelli yarışında 12.63'lük derecesiyle 'Avrupa Şampiyonu' olmasının yüklendiği yükün artmasına neden olduğunu dile getiren Yanıt, kendisini daha sorumlu hissettiğini ve beklentilerin de doğal olarak yükseldiğine dikkat çekti.

 "EN BÜYÜK HAYALİM LONDRA OLİMPİYATLARI'NDA KOŞABİLMEK"

Bu durumun kendisini ister isteme strese soktuğunu, ancak geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu yükün altından kalkabileceğini vurgulayan Yanıt, antrenörü Cüneyt Yüksel'in kendisine verdiği aktif dinlenme antrenmanını da harfi harfine uygulandığını dile getirdi. Mersin'de ailesiyle birlikte vakit geçirirken, her gün antrenman yaptığını hafif jog ve koşular yaparak, yoğun bir antrenman programına hazırlandığını belirten Yanıt, "Ailemin yanında olmak ise beni ayrıca motive ediyor. Bu da idmanın bir parçası.

Kısa vadede hedefimiz 2011 yılı içinde Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda koşmak. 'Dünya Şampiyonası'nda ilk etapta final koşmayı hedefliyorum. Madalya için bir şey diyemem" dedi. En sporcu gibi kendisinin de 'Londra Olimpiyatları'nda koşabilmeyi hedeflediğinin altını çizen Nevin Yanıt, Barcelona'daki başarılı performansını aynı performansı Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda tekrarlamak istediğini söyledi.

 "LONDRA'DA MADALYA ALIP BİR İLKE İMZA ATMAK İSTİYORUM"

Yanıt, "Tüm programımızı 'Londra Olimpiyatları'na göre yaptık. Londra'da önce yarışmak ardından ise madalya kazanarak bir ilke imza atmak istiyorum" diye konuştu. Sprinter koşularında derecelerin daha aşağıya çekilmesi için yurtdışından özel olarak bazı aletler getirdiklerini ve bu durumun kendisi için inanılmaz bir fırsat olduğunu anlatan Yanıt, söz konusu aletlerin performansını daha iyi bir seviyeye getireceğini, özellikle engel atlayışlarında tekniğini geliştirmesi adına da aletlerin çok faydasını

göreceğine inandığını, bu nedenle de her gittiği yere aletleri de yanlarında götüreceklerini belirtti. Fenerbahçe'de sporcu olmanın ayrıcalığını her zaman yaşadığını ve yaşamaya devam ettiğine işaret eden Yanıt, kulübünün kendisine önemli katkılar sunduğunu ifade ederek, katkı ve destekleri nedeniyle de Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a teşekkür etti.

 "EVLİLİK BU SIRALAR BANA ÇOK UZAK"

Türkiye adına atletizmde bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını kaydeden Yanıt, gelecekle ilgili olarak da özel yaşantısında bazı planları olduğunu vurgulayarak, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Evilik bu sıralar bana çok uzak. Eğer '2012 Londra Olimpiyatları'nda madalya kazanırsam işte o andan itibaren evliliği çok ciddi bir şekilde düşünebilirim. Aksi taktirde evlilik, nişan, gönül işlerinin benim lügatımda yeri yok."

Nevin Yanıt'ın antrenörü Cüneyt Yüksel de, çok yoğun bir antrenman programı hazırladıklarını belirterek, 2011 yılında da Avrupa ve Dünya Şampiyonaları olmak üzere iki önemli sınava çıkacaklarını hatırlattı. Yüksel, her iki sınavdan da başarılı olabilmek için 25 Kasım'da Afrika'ya giderek, burada 3 aylık bir kamp dönemi geçireceklerini, söz konusu ülkeyi tercih etmekteki amaçlarının da Afrika'nın bu sıralar iklimi itibariyle atletizme çok uygun olmasını gösterdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2010 Salı 13:13:04
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 14:40:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?