5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ölü caretta sahile vurdu

Mersin'de caretta caretta türü yeşil deniz kaplumbağası, sahilde parçalanmış halde bulundu. Kaplumbağanın gemi ya da teknenin çarpması sonucu parçalanarak sahile vurduğu ve iç organlarının dışarı çıktığı bildirildi.

Adnan Menderes Bulvarı boyunca uzanan Kültür Park içinde yer alan Barış Meydanı'ndaki kayalıklar arasında ölü deniz kaplumbağası olduğunu gören vatandaşlar, durumu Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bildirdi. Yaklaşık 2 gün önce gemi ya da teknenin çarpması sonucu parçalanarak, akıntı nedeniyle sahile sürüklenen kaplumbağanın sıkıştığı yerden çıkartılabilmesi için olay yerine merkez ilçe Yenişehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü işçileri çağrıldı.

Ölü caretta carettayı bulunduğu yerden çıkartmak için yaklaşık yarım saat uğraşan belediye işçileri, dalgalar nedeniyle zor anlar yaşadı. Parçalanarak ölen ve iç organları da dışarıya çıkan kaplumbağa, belediye ekipleri tarafından ip bağlanarak karaya çıkartıldı.

Kötü kokuların yayıldığı kaplumbağa ölüsünü çevrede bulunan vatandaşlarsa büyük bir ilgiyle izledi. Kaplumbağanın belediye ekipleri tarafından kent merkezi dışında yer alan boş bir araziye gömüldüğü öğrenildi.

Caretta caretta türü yeşil deniz kaplumbağalarının Türkiye'deki 21 üreme alanından 4'ü Mersin'de yer alıyor. Söz konusu alanlarda yapılan araştırmalarda bu yıl 300 kaplumbağa yuvası tespit edildi.

Mersin İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre son 1 ayda 22 caretta caretta türü deniz kaplumbağası ölü olarak sahile vururken, kaplumbağaların denize atılan naylon poşetlerin yanı sıra balıkçı ağlarına takılarak hayatını kaybettiği vurgulandı

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi 12:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?