25
Nisan
2024
Perşembe
MERSİN

Ölümden böyle kurtardı!

Mersin'de 13 yaşında yüzmeyi bilmeyen 2 çocuk girdikleri denizde boğulma tehlikesi geçirdi. Okuldan kaçıp denize girdikleri öğrenilen 2 çocuğu boğulmaktan son anda çevreden geçen bir genç kurtardı.

Olay, HiltonSA Oteli'nin arka tarafından bulunan sahil kesiminde, sabah saatlerinde meydana geldi. Perşembe Vakfı İlkokulu'nda 7. sınıfta okuyan Tolga Sertoğlu (13) ile Furkan Maçça (13) okuldan kaçıp deniz girdiler. Yüzme bilmeyen 2 çocuk, açıldıkları denizde boğulmaya başladılar. Çocukların boğulduklarını gören çevredeki vatandaşlarda hemen durumu polis ve 112 ekiplerine bildirdi.

Ancak polis ve 112 ekipleri gelinceye kadar çevrede bulanan ve ismini söylemeyen bir genç üstüyle denize girerek çocukları denizden kıyıya çıkardı. Ardından olay yerine gelen 112 ekipleri durumları kötü olan çocuklara olay yerinde müdahale etti. 2 çocukta olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye giden çocukların birinin ağzından köpük geldiği görüldü. Hastanede müşahede altına alınan 2 çocuğunda halen hayati tehlikelerinin bulunduğu öğrenildi.

Öte yandan boğulma tehlikesinin yaşandığı alanın hemen 200 metre ilerisinde yine yaşları 18'den küçük çocukların yüzmeye devam etmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

iha
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2013 Cuma 12:28:42
Güncelleme :1 Haziran 2013 Cumartesi 18:15:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?