5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Önce eğitim, sonra iş

Mersin'de genç işsizler, önce mesleki eğitim alacak, ardından da iş gücü piyasasına katılacak.

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi ile Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından ortaklaşa yürütülen; 'Eğitimsiz Genç İşsizlerin Teknik Mesleki Eğitimle İşgücü Piyasasına Entegrasyonu Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Projenin 2. ayağında açılacak olan; 'İnşaat Saha Elemanı', 'İnşaat İç Dekorasyon Elemanı', 'Gazbeton Duvar Örme Elemanı' ile 'Seramik Kaplama Elemanı Kursu'na başvuruda bulunan toplam 120 kişi arasında nihai faydalanıcılar belirlendi. Toroslar Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen elemelerin ardından belirlenen 60 kursiyerin; 2 grup halinde gerçekleştirilecek olan eğitim çalışmalarına katılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, herhangi bir mesleği olmayan gençlerin önünün açılması, onlara belirli bir mesleki eğitim verilerek, iş sahibi olabilmeleri amacıyla hazırlanan projenin ilk etabında 60 işsiz gencin meslek sahibi olduğunu hatırlatarak, ikinci etapta da yine 60 işsiz gence eğitim verileceğini anlattı. Hamit Tuna, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik sürecinde belediye olarak toplam 7 ayrı proje hazırladıklarını ve söz konusu projenin de AB tarafından da desteklendiğini hatırlattı.

MESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer de, projenin ilk etabında 4 ayrı dalda eğitim alan toplam 60 gencin, şu anda pratik eğitim almak amacıyla sahaya indiğine dikkat çekti. Talat Dinçer, 'Eğitimsiz Genç İşsizlerin Teknik Mesleki Eğitimle İşgücü Piyasasına Entegrasyonu Projesi'nin ikinci etabında da yine 60 işsiz gence eğitimler verilerek, onların iş gücü piyasasına katılımının sağlanacağını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 18:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?