3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Önce eylem, sonra şeker

Eğitim-Sen'in internet sitesinin engellenmesine tepkiler sürüyor. Mersin'de engelleme kararını protesto eden Eğitim-Sen üyeleri, eylemin ardından bayram şekeri dağıttı.

Eğitim-Sen Mersin Şube binası önünde toplanan sendika üyeleri, ellerinde 'Susmayacağız' yazılı dövizler taşıyarak, 'Baskılar bizi yıldıramaz' şeklinde sloganlar attı.

Grup adına bir açıklama yapan Şube Başkanı Ahmet Antmen, sendikanın internet sitesinin kamuoyunda 'Harun Yahya' olarak bilinen Adnan Oktar'ın Gebze 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açmış olduğu dava kararına dayanarak kapatıldığını söyledi.

Antmen, Eğitim-Sen Genel Merkezi'ne konuyla ilgili daha önce herhangi bir yasal uyarı ya da tebligat yapılmadığını, söz konusu engellemenin de hukukun temel kurallarına aykırı olduğunu savundu.

Sitenin kapatılmasını demokrasi, özgürlük ve bilime karşı bir saldırı olarak nitelendiren Antmen, "Eğitim-Sen'in internet sitesi kamuoyunda evrensel ve bilimsel bir gerçek olarak kabul edilen 'evrim teorisi'ne karşı 'yaradılış teorisi'ni savunmasıyla ünlenen Adnan Hocacılar tarafından biyoloji öğretmenlerine gönderilen 'Yaratılış Atlası' ile ilgili yaptığı açıklama gerekçe gösterilerek, erişimi engellenmiştir.
Bir eğitim ve bilim örgütü, bilimselliği kanıtlanmış gerçekleri ifade ettiği için bilimdışı düşünceleri ifade etmekle suçlanmıştır. Bunun mahkeme kararıyla tescil edilmesinin akılla izah edilebilir bir yanı yoktur" dedi.

Protesto gösterisinin ardından etkinliği takip eden gazetecilere ve sendika üyelerine bayram şekeri ikram edildi. Eylem, sendika üyelerinin İstiklal Caddesi ve Hastane Caddesi'nde bildiri dağıtımıyla olaysız bir şekilde sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 16:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?