4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Önce Türk sonra Müslüman oldu

ATATÜRK SEVGİSİ ÖNCE TÜRK, SONRA MÜSLÜMAN YAPTI

Mersin'in Silifke ilçesi'nde Atatürk sevgisiyle Türk vatandaşlığına geçen Alman Volker Mertel, adını Kemal olarak değiştirip Müslüman oldu.

Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde yaşayan Alman Volter (Kemal) Mertel, Silifke Merkez Alaaddin Camii'nde düzenlenen törenle Müslüman oldu. Türkiye'yi çok sevdiğini ve 7 yıldır Taşucu beldesinde yaşadığını ifade eden Mertel, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Mustafa Kemal Atatürk'e ve Türk milletine olan hayranlığımdan dolayı Dışişleri Bakanlığı'na müracaat edip Türk Vatandaşlığı aldım. İsmimi de Mustafa Kemal Atatürk'ün ismi olan Kemal olarak değiştirdim" dedi.

Yeminli tercüman Uğur Kuz'un yardımları ile Müslüman dinine geçtiğini belirten Volter (Kemal) Mertel, "Taşucu'nda konut almak için yeminli tercüman Uğur Kuz'un bürosuna gittim. Orada bana nüfus cüzdanımda neden dini bölümünün boş olduğunu sordu. Bende 35 yıldır Hıristiyan dininde olduğumu ve o dini kendime yakın bulmadığım için boş bıraktırdığımı söyledim. Bunun üzerine bana neden İslamiyeti düşünmediğimi sordu ve bana okumam için İslam dinini anlatan kitaplar verdi. 2 ay boyunca bu kitapları okuyup,

Merkez Alaaddin Camisi imamından merak ettiğim bilgileri aldım. Öğrendiğim bilgiler doğrultusunda İslamiyeti kendime çok yakın buldum. Farklı bir duygu oluştu bende. Allah'a ve onun Peygamberi Hz. Muhammed'e inanmayı istedim. Benim için artık yeni bir yaşam. Çünkü bir Müslüman gibi yaşamaya devam edeceğim. Bunun için Müslüman oldum" dedi.

Silifke Müftü Vekili Hüseyin Mazlum ise "Kendisi bize müracaat etti. Kafasında İslam dini ile ilgili bazı sorular vardı. Bu soruları bizimle paylaştı. Bende önemli olan insanın inancının olduğunu söyledim. Kendisine bilgiler verdim. Kafasına yattı. Sakin bir şekilde ısrarcı olmadan kendisine İslam dini ile ilgili bilgiler verdik. Bugün de bu işi gerçekleştirdik. Kendisine hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Alman Volter (Kemal) Mertel daha sonra Alaaddin Camii'nde Hüseyin Mazlum hocanın şahadet kelimesini tekrar edip Müslüman oldu. Okunan duanın ardından Mertel'e Kuran-Kerim hediye edildi.

ATATÜRK SEVGİSİ ÖNCE TÜRK, SONRA MÜSLÜMAN YAPTI
ATATÜRK SEVGİSİ ÖNCE TÜRK, SONRA MÜSLÜMAN YAPTI
ATATÜRK SEVGİSİ ÖNCE TÜRK, SONRA MÜSLÜMAN YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 10:43:03
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 12:15:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?