2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Öngel'den otogar esnafına ziyaret

Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, yeni hizmete açılan otogarı ziyaret edip esnafın sorunlarını dinledi.

Yeni hizmete açılan otogarda geçici olarak oluşan bazı sıkıntılara değinen esnaf, Başkan Öngel'den yolcu servisleri, otopark, güvenlik kameraları konusundaki ihtiyaçlarını dile getirirken hanutçuluğun kaldırılması için belediyece yaptırımlar uygulanmasını istedi.

Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel ise yaptığı açıklamada, "Uzun yıllar dar ve düzensiz bir alanda hizmet veren otogarımızı yeniledik. Otobüs yazıhane işletmecileri ve esnafımız modern bir otogarda hizmet vermektedir. Burada oluşan bazı aksaklıklar zamanla düzelecektir. Amacımız yerli ve yabancı misafirlerimizin rahat ve güven ortamı içerisinde seyahat edebilmeleridir. Biz belediye olarak elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Ama esnafımızda kurallara uysunlar, uymayanlar hakkında gerekli cezai işlemler başlatacağız. Şehrimize gelen misafirlerimizin ve halkımızın huzurlu ve güvenli bir ortamda hizmet alabilmeleri bizim için çok önemlidir. Otogarlarda var olan ve halk arasında çığırtkan olarak bilinen hanutçuluğa da son verilmesi konusunda bir dizi önlemler ve tedbirler aldık. Turizmle iç içe olan ilçemiz otogarında halkı rahatsız edici davranışlardan kaçınmalıyız. Aksine hareket eden esnaf ve otobüs firmaları hakkında gerekli cezai işlemler yapılacaktır" dedi.
Başkan Öngel, mevcut otogar içerisinde yapımı tamamlanan otopark çalışmasının ise önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını belirtti.

Öte yandan toplantıda söz alan Silifke Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Ünal Ünüvar ise, "Otogar esnafı ve yazıhane sahipleri olarak böylesine güzel bir hizmeti biz Silifkelilere sunan Belediye Başkanımız Bayram Ali Öngel'e teşekkür ediyoruz. Yıllar sonra biz otogar esnafları ve yazıhane sahipleri olarak düzenli ve modern bir yapıya sahip olduk. Bizleri tek çatı altında toplayan ve yolcularımıza kaliteli hizmetler sunmamıza olanak sağlayan Belediye Başkanımız Öngel'in Silifke'mizde diğer alanlarda yaptıkları hizmetleri de yakından takip ediyor ve takdirle karşılıyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 12:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?