30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Onlar hazırlıyor Mersinli coşuyor

ONLAR HAZIRLIYOR MERSİNLİ COŞUYOR

Mersin'de futboldan sonra en fazla ilgi gören spor dalı olarak basketbol öne çıkıyor.

Özellikle Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin hem Beko Basketbol Ligi'nde, hem de Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) mücadele ediyor olması bu ilgiyi daha da arttırıyor. Hafta sonlarını stadın yanında salonlarda da geçiren Mersinlilerse keyifli anlar yaşıyor.

Basketbolda yaşanan heyecanaysa Edip Buran Spor Salonu ev sahipliği yapıyor. 1965 yılında Mersin'in merkez ilçesi Yenişehir'de inşa edilen söz konusu salon, aynı zamanda da Mersin'in en eski spor salonu olarak da öne çıkıyor. Toplam 2 bin 500 seyirci kapasitesiyle kentin en büyük salonu da olan Edip Buran, sadece profesyonel değil aynı zamanda da amatör branşlarda da Mersin sporuna hizmet ediyor. Salon, özellikle Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin oynadığı maçlarda adeta izleyici akınına uğruyor. TKBL'de oynanan maçlaraysa çok fazla ilgi gösterilmiyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi büyük takımların kente gelmesi halindeyse ligin ismi hiçbir anlam ifade etmiyor ve salon adeta ful çekiyor.

Edip Buran Spor Salonu'nun tüm bu organizasyonlara hazırlanması noktasındaysa 12 kişilik bir ekip görev alıyor. Salon Sorumlusu Kemal Güven'in liderliğinde çalışmalarını sürdüren ekipse Mersinlilerin keyifli bir hafta sonu yaşaması ve salonda rahat edebilmesi için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Mersin'in bir spor kenti olmasının en büyük arzuları olduğunu vurgulayan Kemal Güven, “Biz bu noktada gereken katkıyı kendimizce sunmaya çalışıyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Emrullah Taşkın'ın direktifleri doğrultusunda hareket ediyoruz. Gerek kurum olarak, gerekse de salonda görev yapan arkadaşlarımızla birlikte işimizi en iyi şekilde yerine getirebilmenin çabasını veriyoruz” dedi.

Güven, sadece basketbol alanında değil, Uzakdoğu sporlarından voleybola, çeşitli kültürel ve sosyal etkinliklerden toplantılara kadar çok geniş bir yelpazede salonun Mersinlilere hizmet verdiğini anlattı. Mersin'in, '2013 Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yapmasının kent açısından oldukça önemli bir fırsat olduğunu savunan Güven, bu fırsatın da en iyi şekilde değerlendirileceğine inandığını da sözlerine ekledi. Öte yandan, Edip Buran Spor Salonu'nda görev yapan diğer personelin isimleriyse şöyle; “Sibel Eydemir, İzzet Güneş, Kısmet Tuncer, Ahmet Çetinkaya, Feride Çobanoğlu, Hasan Turhan, Nurçin Uğur, Yusuf Büyükkaya, Soner Ülgen, Mehmet Uleç ve Ali Kaplan.”

ONLAR HAZIRLIYOR MERSİNLİ COŞUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2011 Çarşamba 09:53:03
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 09:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?