4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Onlar Mersin'in gururu oldu

ÇOCUK SATRANÇ KULÜBÜ MERSİN'İN GURURU OLDU

Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi tarafından kurulan Çocuk Satranç Kulübü, Türkiye Satranç Federasyonu'nca düzenlenen 'Çocuk Ligi Türkiye Şampiyonası'nın Mersin ayağını birincilikle tamamlayarak Türkiye Satranç Şampiyonası'na gitmeye hak kazandı.

Mersin'de 13 takımın karşılaştığı '11 Yaşaltı Çocuk Ligi Şampiyonası'nda birinci olarak Mersin şampiyonluğunu elde eden Akdeniz Belediyesi Satranç Kulübü'nün minik yetenekleri, Ankara yolculuğu öncesi Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk'ü ziyaret etti.

Satranç Federasyonu İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Emin Kaplan ve veliler Ercüment Ulusoy ile Fatih Saim'in de katıldığı ziyarette Başkan Fazıl Türk, gelecekte düzenlenecek benzeri tüm etkinliklerde Akdeniz Belediyesi olarak çocuklara destek olacakları mesajını verdi. Satrancın, yüzyıllardır oynanan, strateji ve taktik üzerine kurulu bir oyun olduğunu belirten Türk, “Böylesine önemli ve tüm dünyada yaygın bir spor dalında, Akdeniz adına bizi onurlandırdıkları için çocuklarımıza ve velileri ile eğitmenlerine çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın, Ankara'da düzenlenecek turnuvada da bizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyor, başarıların devamını diliyorum” dedi.

Takımın başarısı nedeniyle eğitmenleri Mehmet Emin Kaplan ve velilerine de teşekkür eden Türk, minik şampiyonları da kutlayarak onlara çeşitli hediyeler verdi. Çocukların ve gençlerin iyi yetişen bir nesil olarak geleceğe hazırlanması, yeni çevreler edinmesi kadar strateji üzerine kurulu satranç ve benzeri zeka ve yetenek geliştiren sporların önemine dikkat çeken Türk, çocuklarını bu tür sporlara özendirmeleri, yönlendirmeleri ve desteklemeleri konusunda ailelere çağrıda bulundu.

ÇOCUK SATRANÇ KULÜBÜ MERSİN'İN GURURU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 15:56:01
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 21:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?