5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Onlar Silifke'nin gururu

Silifke Anadolu Lisesi Yabancı Dil sınıfında eğitim öğretim gören 8 öğrenciden 4'ü Türkiye genelinde ilk bin'in içine girerek Silifke'nin gururu oldular.

Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, YDS'de (Yabancı Dil Sınavı) Türkiye genelinde ilk bine giren Anadolu Lisesi yabancı dil sınıfı öğrencilerini ödüllendirdi.

Yabancı Dil Sınavında 355,684 puan alarak Türkiye 333.sü olan Nida Eker, 351,264 puan alarak Türkiye 628.si ola Eylem Perihan Kurt, 250,508 puan alarak Türkiye 692.si olan Orbay Özçalık ve 347,893 puan alarak Türkiye 880.si olan Seren Yazar'ı velileriyle birlikte Kaymakamlık toplantı salonunda konuk eden Beyoğlu, öğrencilere birer altın ve kitap hediye edip, Okul Müdürü Arif Ekici ve öğrencileri yetiştiren İngilizce Öğretmeni Muhammet Kadri Ataç'a takdir belgesi verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Alp Alkan da öğrencilere birer kitap hediye etti.

Kaymakam Beyoğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, "İngilizce sınıfındaki toplam 8 öğrenciden 4'ünün yani yarısının Türkiye sıralamasında ilk binin içerisine girmesi gurur verici. Bu Yabancı dil sınıfı, 10. sınıfta oluşturuldu ve bu öğrenciler 3 yıl boyunca İngilizce öğretmenleri tarafından itinayla eğitildi. Elde edilen başarı da ciddi bir başarıdır.

Öğrencilerin bu başarıyı elde etmesinde başta İngilizce öğretmeni olmak üzere, okul müdürü, diğer öğretmenleri ve velilerini tebrik ediyorum. Diğer dallardaki elde edilen başarıların belirlenmesi amacıyla çalışmalar devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında da gerekli açıklamaları yapacağız" dedi

Çocuklarının aldığı bu başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını ve her ailenin böyle güzel başarılar yaşamalarını temenni eden Öğrenci velileri, "Çocuklarımızın Türkiye geneli derece yapmaları bizleri son derece mutlu etti. Bu başarının sağlanmasında emeği geçen okul idarecilerine ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyoruz" dediler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 11:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?