2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Opera Günleri 11 Eylül'de başlıyor

Türk Kültür ve Sanatları Ortak Yönetimi (TÜRKSOY) ve Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB), bu yıl 11.'sini düzenleyeceği 'TÜRKSOY Opera Günleri'nde, 11 ülkenin sanatçılarının 11 Eylül'de Mersin'de konser vereceği bildirildi.

MDOB'tan yapılan açıklamada, ilki 1993 yılında yapılan 'Opera Günleri'ne bu yıl, 11 ülkenin önde gelen sanatçıları katılacak. MDOB orkestrası solistleri, Şef Ali Hoca yönetiminde 2 Eylül'de provalara başlarken, ilk konserin 11 Eylül'de Mersin'de, ikinci konserin ise 14 Eylül'de Girne Amfi Tiyatro'da yapılacağını belirtildi.

Türk dünyasında güçlü bir alt yapıya sahip olan opera sanatını bir araya getiren bu etkinlikler 1994-2003 yılları arasında 10 kez sanatseverlerle buluşmuş ve büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. TÜRKSOY ve MDOB'nin 5 yıllık aradan sonra gerçekleştireceği '11. Türksoy Opera Günleri', Türk dünyasının ilk opera eseri olan Üzeyir Hacıbeyov'un 'Leyla İle Mecnun' operasının 100. yılı olması nedeniyle bu önemli yapıta ithaf olunacak. Sanatçılar, kendi ülkelerinin opera eserlerinin yanı sıra klasik eserlerden de örnekler sunacaklar.

Konsere; Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hakas, Gagauz, Başkurdistan, Türkiye ve Azerbaycan'dan gelen sanatçılar katılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 15:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?