4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Opera sahnesi fotoğrafla sergilenecek

OPERA SAHNESİ FOTOĞRAFLA SERGİLENECEK

Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) üyesi Selami Türk ve Mevlüt Özalp, opera sahnesini fotoğraf kareleriyle anlatacak. Türk ve Özalp, Johann Strauss'un en önemli eserleri arasında gösterilen 'Yarasa' adlı operetin tüm hazırlık aşamasını fotoğrafın diliyle izleyicisine yansıtacak.

21 Ocak Perşembe günü MFD'de gerçekleştirilecek olan saydam gösterisinde; Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) tarafından sahnelenen; 'Yarasa' operetinin hazırlıklarının başladığı ilk günden itibaren tüm hazırlık aşamalarını anlatan fotoğrafların meraklısının beğenisine sunulacağı bildirildi. Gösterimde ayrıca; terzihaneden, ayakkabı atölyesine, dekor yapımından kostüm tasarımına tüm teknik aşamalarına, asamble çalışmalarından koro çalışmalarına, orkestra provalarından dans provalarına tüm sanatsal aşamalarına, piyanolu sahne provalarından nihayet genel provalara kadar gerçekleştirilen çalışmalara da yer verildiği belirtildi.

MDOB tarafından sahneye taşınan operetin, geride bıraktığımız aralık ayı içinde gerçekleştirilen prömiyer ve galasından da fotoğrafların yer aldığı saydam gösterisiyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan fotoğraf sanatçısı Selami Türk, 8 yıldan bu yana MDOB'un sahne fotoğraflarını gönüllü olarak çektiği bilgisini verdi. Türk, 'Yarasa' operetinin tüm hazırlık aşamaları ve sahne fotoğraflarından oluşan gösterimin, aynı zamanda da izleyicisini görsel bir şölene davet ettiğini vurguladı. Türk, hazırlamış oldukları gösterimi aynı zamanda da 27 Şubat Cumartesi günü Kültür Merkezi'nde sahnelenecek olan operetin gösteriminden önce fuayede bir sergi olarak sanatseverlerin beğenisine sunacağını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 15:18:04
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 15:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?