4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Oramiral Metin Ataç Mersin'de

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Türkiye'nin menfaatleri ve geleceğinin denizde olduğunu belirterek, bu nedenle de Türkiye'nin bir 'deniz ülkesi' olması gerektiğini söyledi.

Askeri denetimler kapsamında Mersin'e gelen Oramiral Metin Ataç, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek, kentte kurulması planlanan 'Deniz Müzesi' hakkında bilgi aldı.

Ziyarette Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat da hazır bulundu. Oramiral Ataç, Mersin'in denizcilik açısından Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, "Benim burada çok hatıram var, bir bakıma gençliğim burada geçti. Kıbrıs Barış Harekatı esnasında Mersin'deydim, kentin her bir köşesinde ayrı bir hatıramız var. Yıllar sonra kente Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak geri gelmekten ayrı bir mutluluk duyuyorum" dedi.

 Mersin'in bir deniz kenti olma noktasında emin adımlarla ilerlediğini ve bugün en fazla izciye sahip il olmasının kendisini gururlandırdığını belirten Ataç, Türkiye'nin denizci bir ülke olmasının bir zorunluluk olduğuna işaret etti. Oramiral Ataç, "Menfaatlerimiz ve geleceğimiz denizlerde. Bu bilinci şimdiden çocuklarımıza aşılayabilirsek, geleceği daha çok emniyete almış oluruz" diye konuştu.

Denizciliğin çocuklara sevdirilmesinin ilk adımının da 'deniz izciliği' olduğunu ifade eden Oramiral Ataç, deniz izciliğinin sevgiyle başladığını, sevgi olmadan denizciliğin yapılamayacağını söyledi. Oramiral Ataç, basının da denizcilik faaliyetlerini desteklemesi gerektiğini belirterek, basın olmadan hiçbir işin başarıya ulaşamayacağını, bu nedenle de basının da işin içine dahil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Vali Aksoy da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Denizcilik Müzesi' kurulması için bizzat talimat veren Oramiral Ataç'a katkılarından dolayı teşekkür etti. Aksoy, müzeyle ilgili ihale sürecine girildiğini ve en kısa sürede inşaata başlanacağını söyledi.

Ziyarette Oramiral Ataç, Vali Aksoy'a üzerinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı logosu olan plaket takdim etti. Aksoy da Ataç'a Mersin'i tanıtan CD'lerin yanı sıra kente özgü bir tatlı olan 'cezerye' hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 18:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?