5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Ören'e Anadolu Öğretmen Lisesi

Mersin'in Anamur ilçesine bağlı Ören beldesinde TOKİ tarafından inşa edilen binaya Anadolu Öğretmen Lisesi açılacağı bildirildi.

2009-2010 eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan okul, 24 derslikten oluşuyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre bu yıl 3 sınıfta 90 öğrenci ile eğitim ve öğretim verecek olan okulun, 30 kişilik yurt kapasitesi var.

Bu yıl sadece erkek öğrencilerin yatılı barınabileceği okula kız öğrenciler de tercih yapabilecek. Tercih kılavuzlarında yer alacak olan okula, Türkiye'nin her yerinden öğrenci alınacak.

Akarca Mahallesi'nde bulunan bir araziye ihale aşamasında olan 200 kiºilik kız ve erkek yurdu yapılacağını bildiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan, Anamur'un en büyük ihtiyaçlarından olan yurt sorununu bir nebze de olsa çözülmüş olacağını söyledi.

Dağıstan, ayrıca son 5 yıl içinde Anamur'da 72 derslik yapıldığını, dersliklerin birçoğunun hayırseverler tarafından inşa edildiğini belirtti. Anamur'a Rehberlik Araştırma Merkezi'nin kurulduğunu dile getiren Dağıstan, "Anamur'u sınav merkezi haline getirdik. Açık Öğretim Üniversite sınavları dışındaki tüm sınavlar burada yapılıyor. Vatandaşlarımız hem maddi hem manevi yönden yıpranmıyorlar" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2009 Cumartesi 15:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?