4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Organik atıklar 'gübre'ye dönüşecek

ORGANİK ATIKLAR 'GÜBRE'YE DÖNÜŞECEK

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nce hayata geçirilen projeyle birlikte organik ürün atıklarının 'geri dönüşüm sistemi' ile gübre olarak yeniden doğaya kazandırılmasıyla hedefleniyor. Böylelikle hem gübre maliyetlerinin azaltılması, hem de çevre kirliliğinin önüne geçilmesi planlanıyor.

Toroslar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalar kapsamında belediyeye dal öğütücü bir makine satın alındı. Söz konusu makineyle birlikte özellikle ağaçların budanmasından dolayı ortaya çıkan dalların öğütülerek elde edilen gübrenin de ilçe genelindeki yeşil alan ve parklarda kullanılacağı kaydedildi. Yeni alınan makineyi inceleyen Belediye Başkanı Hamit Tuna, teknolojide yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, imkanlar ölçüsünde de bu teknolojiyi belediyeye kazandırmaya çalıştıklarını anlattı.

Yeni alınan dal öğütücü makinesiyle birlikte bir yandan çevre kirliliğinin önüne geçerken, diğer yandan da dalların öğütülmesinden elde edilecek gübrenin bölgedeki park ve bahçelerde kullanılması sağlanarak, önemli bir tasarruf yapılmış olacağını kaydeden Tuna, yapılan tüm bu çalışmalardaki amaçlarının da ekolojik dengenin bozulmasının önüne geçilmesiyle birlikte çevrecilik anlayışının ön plana çıkartılması olduğunun altını çizdi.

Hamit Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak, ağaç budaması sonucu ortaya çıkan dalları, yeni aldığımız öğütücü makine ile öğüterek çevre kirliliğini ortadan kaldıracağız. Aynı zamanda öğütülen dalları gübre ile karıştırarak toprakları daha verimli hale getireceğiz. Doğanın dengesinin bozulmasını önlemek amacıyla satın aldığımız bu makinenin, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ORGANİK ATIKLAR 'GÜBRE'YE DÖNÜŞECEK
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2010 Salı 16:17:04
Güncelleme :24 Ağustos 2010 Salı 16:20:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MURAT ÖZ IP: 88.230.76.xxx Tarih : 25.08.2010 00:53:33

BÜYÜKSÜN HAMİT BAŞKAN,MEMLEKET BELEDİYE BAŞKANLIĞI NASIL YAPILIRMIŞ GÖRSÜN...