4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Organik ürünlere yoğun ilgi

ORGANİK ÜRÜNLERE YOĞUN İLGİ

Mersin'in Silifke İlçesine bağlı Kargıcak köyünde vatandaşların yetiştirdiği organik ürünler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Doğal güzellikleriyle de dikkat çeken köyün Silifke-Mut yolu üzerinde olması, organik ürünlerin satıldığı işyerlerinin de anayol kenarında olması köylülerin kendi ürettiği ürünleri satma imkanı sunarken, bu yolu kullanan vatandaşlar ise mevsimine göre tarladan toplanıp satışa sunulan organik ürünlere büyük rağbet gösteriyor.

Tarlasında yetiştirdiği ürünleri taze olarak toplayıp satışa sunan Ramazan Kara, "Ben bu köyde doğup büyüdüm ve köyümü çok seviyorum. Kargıcak doğal ürünleri ile Silifke'nin en dikkat çekici ve cazip köyü konumundadır" dedi.

Satışa sundukları ürünlerin organik ve taze olmasının büyük rağbet görmesini sağladığını ifade eden Kara, yetiştirdikleri ürünleri satmanın yanında tanıtımını da yaptıklarını belirtti.

Ş u anda nar, zeytin, hurma, murt, portakal, mandalina, domates, keçiboynuzu, nar ekşisi gibi mevsimlik taze ürünleri satışa sunduklarını vurgulayan Kara, kurutulmuş incir, patlıcan, biber gibi kışlık ürünleri de sattıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2010 Cuma 10:33:05
Güncelleme :12 Kasım 2010 Cuma 10:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?