2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Organize suç örgütüne darbe!

Mersin polisinin 5 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda, uyuşturucu kaçakçılığı yaptıkları ve çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen organize suç örgütünün 32 üyesi yakalandı. Operasyonda, 92 kilo esrar ile çalıntı olduğu belirlenen çok sayıda bilgisayar, televizyon ve cep telefonu ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, düzenlediği basın toplantısında, Asayiş Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü istihbari çalışmalar sonucu, uyuşturucu madde kaçakçılığı ve hırsızlık yapmak amacıyla örgüt kurdukları ve yönettikleri belirlenen kişileri takibe aldığını söyledi.

Yapılan tespitlerin ardından 28 Kasım tarihinde başta Mersin olmak üzere Amasya, Gaziantep, Sinop, Şanlıurfa ve Tokat'ta eşzamanlı operasyonlar düzenlendiğini ifade
eden Ekizer, operasyonlarda, aralarında şebeke sorumlusu M.E.K, B.B. ve S.A.'nın da bulunduğu 32 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Şüphelilerin yapılan sorgulamasında 59 ev, iş yeri ve otomobilden hırsızlık olaylarına karıştıklarının belirlendiğini kaydeden Ekizer, suç örgütü üyeleriyle birlikte 92 kilo esrar, 3 adet demir kesme makası, 5 adet bilgisayar kasası ve monitörü, 2 adet laptop, 5 adet kamera ve fotoğraf makinesi, 2 plazma TV, 2 tabanca, 1 adet sahte nüfus cüzdanı ve toplam 54 adet cep telefonunun ele geçirildiğini söyledi.

Ekizer, aynı şebeke içerisinde faaliyet gösteren 10 kişinin ise daha önce çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını belirtirken, gözaltına alınan 32 şüphelinin ise "Kanunun açıkça suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, örgüt adına uyuşturucu madde ticareti yapmak; ev, iş yeri ve otodan hırsızlık yapmak, mala zarar vermek, hırsızlık malı satın almak, sahte kimlik kullanmak ve 6136 sayılı kanuna muhalefet etmek'' suçlarından adliyeye sevk edildiğini kaydetti.

Süleyman Ekizer, yakalananlar arasında geçtiğimiz günlerde polis takibi sırasında çamura saplanan otoyu, içindeki uyuşturucu ile birlikte bırakarak kaçan 2 kişinin de bulunduğunu söyledi. Ayrıca, değişik tarihlerde 3 kişinin darp edilmesi ve birden fazla otomobilin kurşunlanması olaylarına karıştıkları belirlenen, biri çalıntı olmak üzere 5 tabanca ile yakalanan 5 kişinin tutuklandığını belirten Ekizer, suç ve suç örgütleriyle mücadelenin kararlılıklar sürdürüleceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 17:54:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vahap aydın IP: 88.227.1.xxx Tarih : 2.12.2008 22:24:07

bu insan bu fırsat la yakalanmışlar bidaha bırakılırsa mersin buyuk bir zarara ra girer oyuz den bu insan ların bi omur hapiste kalması lazım