4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Organlarıyla hayat verecek

ORGAN BAĞIŞI HAFTASINDA BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞEN GENCİN ORGANLARI İLE 5 KİŞİ HAYATA TUTUNACAK

Mersin'in Tarsus ilçesinde tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki gencin organlarıyla 5 kişiye hayata tutunacak.

Edinilen bilgiye göre, 27 Ekim 2010 tarihinde Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde traktörden düşen, bu esnada başını yere çarpan ve beyin travması geçiren Abdullah Yel (19), Nevşehir Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Nevşehir ve çevre illerde boş yoğun bakım yatağı bulunmadığı için, elektronik sistemin en yakın yer olarak göstermesi neticesinde Tarsus Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Abdullah Yel'in tedavisine burada devam edildi. Tarsus Devlet Hastanesi'nde 28 Ekim 2010 günü beyin ameliyatına alınan

Abdullah Yel, durumunda düzelme olmaması nedeniyle bir kez daha ameliyata alındı. Yapılan tüm müdahaleleri rağmen durumu kötüye giden 19 yaşındaki gencin, 3 Kasım tarihinde beyin ölümü gerçekleşti.

Oğullarının ölümü nedeniyle büyük bir üzüntü yaşayan aile, yetkililerin 'Organ Bağış Haftası'nda, oğlunuzun organlarını bağışlayın. Başka bedenlerde yaşasın ve bu şekilde başkalarına hayat versin' söylemi sonucunda, çocuklarının organlarını bağışladı. Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezinin bilgisi dahilinde Adana, Ankara ve Kahramanmaraş'tan Tarsus Devlet Hastanesi'ne gelen uzman ekipler, organları alarak hızlı bir şekilde umut bekleyen hastalara ulaştırdı. Gencin karaciğeri İstanbul, kalbi

Ankara ve böbrekleri Kahramanmaraş'ta organ bekleyen hastalara ulaştırılırken, gözleri de henüz belirlenemeyen bir kişiye takılacak.

Tarsus Sağlık Grup Başkanı Dr. Mehmet Sarı, "Organ Bağış Haftasında bu tip bir olayla karşılaşmış olmak bizleri sevindirdi. Yaşamını yitiren gencimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Umarın genç Abdullah'ın ailesinin göstermiş olduğu bu duyarlılık, insanlara örnek olur. Bu anlamlı haftada organ bağışı yapan ailemize başsağlığı dilerken hayata tutundurdukları aile adına teşekkür ediyoruz" dedi.

Tarsus Devlet Hastanesi Baştabip Yardımcısı Aile Hekimliği Uzmanı Organ Nakli Koordinatörü İlknur Kılıç ise, "Güzel bir tesadüf. Bu hafta nedeniyle organ bağış yapma için vatandaşı bilgilendirdik. Güzel bir tesadüf oldu. Aileye teşekkür ediyorum. Yeniden hayat kazandıkları yaşamlar adına. Son derece genç ve sağlıklı olduğu için organ bağış için güzel bir olay" diye konuştu.

Ötü yandan, Abdullah Yel'in organlarını diğer hastalara yetiştirmek için sağlık görevlileri canla başla çalıştı. Organ Bağış Haftası nedeniyle vatandaşları bilgilendirmek amacıyla afişlerin asıldığı Tarsus Devlet Hastanesi'nde gece geç saatlere kadar organ nakli nedeniyle hareketli saatler yaşandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2010 Cuma 15:34:04
Güncelleme :5 Kasım 2010 Cuma 15:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?