4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Orman alev alev yandı!

TARSUS'TA ORMAN YANGINI

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) civarındaki Melez Dağı mevkiinde kızılçam sahasında henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı çıkan orman yangınında 2 hektarlık bozuk kızılçam ormanı tahrip oldu.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Tarsus İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında meydana gelen orman yangınına 1 amfibik uçak, 2 helikopter, 15 arazözün de içinde bulunduğu 22 araçlık bir filoyla müdahale edilirken, 60 yangın söndürme ekibinin yürüttüğü çalışmalara bölgede bulunan köylüler de destek verdi. Yaklaşık 3 saat süren bir çalışmanın ardından tamamen kontrol altına alınarak söndürülen yangında, 2 hektarlık bozuk kızılçam orman alanının tahrip olduğu bildirildi.

Söz konusu söndürme çalışmalarını yerinden takip eden Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, Melemez Dağı mevkiinde alınan yangın ihbarına en kısa sürede yanıt verilerek, 15 dakika gibi kısa bir sürede yangına müdahale edildiğini ve yangının daha fazla alanı tahrip etmeden kontrol altına alındığını anlattı. Ateşin oksijenle temasının önüne geçilebilmesi adına ekiplerin köpük kullandığı bilgisini veren Gözükara, erken müdahalenin önemine dikkat çekti.

Mersin'de ve Türkiye genelinde artan sıcaklık ve nispi nemin düşmesine bağlı olarak orman yangını riskinin de arttığını kaydeden Gözükara, bu nedenle de vatandaşların orman sahaları içinde ve çevresinde daha dikkatli olmaları, yere yanan sigara atmamaları, ateşsiz piknik yapmalarının yanı sıra bahçe artığı ve anız ateşi yakmamaları uyarılarında bulundu. Gözükara, "Bir kıvılcım felaketimiz olmasın, vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

TARSUS'TA ORMAN YANGINI
TARSUS'TA ORMAN YANGINI
TARSUS'TA ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 14:16:05
Güncelleme :25 Ağustos 2010 Çarşamba 15:30:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?