4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Orman bölge müdürlüğü fidan dağıttı

MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ FİDAN DAĞITTI

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, 'Kurban Bayramı' kapsamında başta mezarlıklar olmak üzere kent genelindeki belirli noktalarda vatandaşlara 'ücretsiz' fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara'nın, Bölge Müdür Yardımcıları Salim Karabulut, Refik Ulusoy'un yanı sıra İşletme Müdürü Halis Belen ile birlikte gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar kapsamında Mersinlilere 15 bin adet harnup, fıstıkçamı ve servi fidanı dağıtıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Gözükara, bayram kapsamında mezarlıkları ziyaret edenlerin, yakınlarının mezarına fidan dikme konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamaları noktasında böylesi bir kampanyayı hayata geçirdiklerini söyledi.

Mustafa Gözükara, "Dikilen her fidan ülkemizin ve dünyamızın yeşil örtüsüne katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu durumun da küresel ısınma ve ikim değişimine olumlu katkı sağlayacaktır. Fidan dağıtımına yönelik çalışmalarımızı Başbakanlık tarafından yürütülen; 'Milli Ağaçlandırma ve Erozyonla Mücadele Seferberliği' kapsamında devam edecek" dedi.

MERSİN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ FİDAN DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 11:27:01
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 11:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?