5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Orman Bölge Müdürlüğü'nden tatbikat

Mersin'de, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaz döneminin başlamasıyla birlikte orman yangınlarıyla mücadele çalışmaları kapsamında yangın söndürme tatbikatı yaptı.

Son 2 yılda büyük orman yangınlarının yaşandığı Mersin'de, yangın mevsimi öncesi yapılan hazırlıklar kapsamında orman personeli tarafından yangın söndürme tatbikatı yapıldı. Silifke ilçesinde gerçekleştirilen tatbikata, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 8 Orman İşletme Müdürlüğü'nden birer arazöz ile personeli katıldı.

Ormanlık alandaki tatbikatta hortum taşıma ve serme, yangına su ve köpükle müdahale, köpükle yangının önünde şerit oluşturma teknikleri denenirken tırmık, kazma, kürek, balta ve motorlu testere gibi aletlerle şerit oluşturma eğitimleri tatbik edildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, tatbikattaki esas amacın, uygulamadaki aksaklık ve eksikleri görerek, gerçek yangınla mücadele esnasında bu hataları yapmamak olduğunu söyledi.

Gözükara, tatbikatta en hızlı hortum seren ve en hızlı şerit açan ekibin puanlarla tespit edileceğini ve birinci gelen arazöz ekibinin Orman Genel Müdürlüğü tarafından Orman Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yılı nedeniyle Ankara'da yapılacak olan yarışmalı tatbikata gönderileceğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?