4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Orman Bölge Müdürü'ne 1 yıl hapis

nihat özMersin Orman Bölge Müdürü Nihat Öz, "dolandırıcılık" suçlamasıyla 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öz, mahkemenin verdiği karar için temyize başvurduğunu söyledi. 

Edinilen bilgiye göre, 2005 yılında Milli Emlak Müdürlüğü'nden aldığı arazi için ekilip biçilmediği halde Tarım İl Müdürlüğü'ne başvurarak hububat ekilmiş gibi gösterip, 350 YTL Doğrudan Gelir Desteği (DGD) talebinde bulunduğu ileri sürülen Nihat Öz için Tarım İl Müdürlüğü'nün şikayeti üzerine dava açıldı. 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 158/1 maddesi gereğince "dolandırıcılık" suçlamasıyla yargılanan Öz, ilk duruşmada 3 yıl hapis ve 700 YTL para cezasına çarptırıldı. Mahkeme, suçun teşebbüste kaldığı gerekçesiyle TCK'nun 35/2 maddesi gereğince verilen cezayı 1 yıl hapis ve 233 YTL para cezasına çevirdi. Mahkemenin verdiği cezanın tecil edilemediği bildirildi. Öz, mahkemede yaptığı savunmasında şu ifadeleri kullandı: 

"Ben 3.5 yıldır Mersin Orman Bölge Müdürü olarak görev yapıyorum. Yenitaşkent Beldesi Tekke Köyü sınırları içinde bulunan tarlanın Hazine tarafından 2 kez ihaleye çıkarıldığını, ancak kimse tarafından alınmadığını yakınlarım haber verince, köyümün sınırlarında bulunduğu için 3. ihaleye katıldım ve bu yeri satın aldım. Daha sonra bu konudaki sözleşme ve taksitlendirme işlemleri yapıldı. Ondan sonra taşınmazın tapusu adıma çıkarıldı. Bu arada ben ÇİMSA A.Ş.'ye başvurdum, kendileri için hammadde teşkil eden yüzey kalkerini aldılar. Tarla ekim, dikime uygun hale geldi. Benim tarlayı satın almam Temmuz 2005'te, yüzey düzeltme işi Ağustos 2005'te gerçekleşmiştir. Daha sonra Doğrudan Gelir Desteği'nden yararlanmak için Tarım İl Müdürlüğü'ne başvurdum. Yoğun işlerimin arasında 2 mesai arkadaşımdan belgelerin getirilmesi konusunda yardım istedim. Arazi bilgilerine ilişkin beyannameyi hububat şeklindeki kullanım amacını görmeden ve kendim yazmadan imzaladım. Ondan sonra bu belgeler Tarım İl Müdürlüğü'ne verildi. DGD'den yararlanmak istedim. Arazi ıslah çalışması yerine hububat ibaresi yanlışlıkla yazılmıştır. Mevzuatı yeterince bilmediğim ve belgeleri inceleme fırsatı bulamadığım için bu yanlış anlama ortaya çıkmıştır. Son derece önemsiz bir rakam söz konusudur. Suç işleme kastım yoktur." 

1 yıl hapis cezasına çarptırılan Mersin Orman Bölge Müdürü Nihat Öz, yaptığı açıklamada, mahkemenin kararı nedeniyle temyize başvurduğunu söyledi.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 17:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?