5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Orman Genel Müdürlüğü 170 yaşında

Orman Genel Müdürlüğü'nün 170. kuruluş yıldönümü, Mersin'in Bozyazı ilçesinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Etkinlik kapsamında Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangına müdahale araçları ile ilçe merkezinde siren çalarak gezdi, personel ise esnafı dolaşarak çeşitli afiş ve broşürler dağıttı.

Bozyazı Orman İşletme Müdürü Nusret Görür, orman yangınlarının yüzde 92'sinin insan eliyle çıktığını hatırlatarak, “Ormanlarımıza sahip çıkalım” çağrısında bulundu.

Görür, Bozyazı'da olası çıkabilecek bir yangına karşı hazırlıklı olduklarını de belirterek, “İşletme Müdürlüğümüzün genel alanı 65 bin 613 hektardır. Bu alanın 49 bin 875 hektarı ormanlarla kaplıdır. Oran olarak Türkiye ortalamasının yaklaşık üç katıdır. Ormanlarımızın en büyük düşmanı orman yangınları olup, yangınların yüzde 92'si insan kaynaklıdır. Yangına 1. derecede hassas bölgede yer alan bölgemiz, yangın tehlikesi ile her an karşı karşıyadır" dedi.

Bu nedenle insanları daha duyarlı olmaya çağıran Görür, “Bu yıl yağan yağışlar nedeniyle orman içerisindeki otlarda çoğalma var. Dolayısıyla insanlarımız ormanlara girdiği zaman daha dikkatli olmalıdırlar. İşletme olarak yangınlara hazırlıklıyız. Yangınlara müdahale ekiplerimiz hazır beklemekte. 6 araç, 6 arozöz ve 45 işçi ile 4 gözetleme kulesindeki görevlilerle 24 saat görev başındayız. Olası yangınlara müdahale içinde 5 göletimiz var ve 6 gölet daha yapmak için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 16:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?