4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Orman İşletme'ye araç takviyesi

SİLİFKE ORMAN İŞLETMESİNE ARAÇ TAKVİYESİ

Orman Genel Müdürlüğü'nden Silifke Orman İşletme Müdürlüğüne gönderilen 2 adet yangına ilk müdahale aracı ile 1 adet arazöz (10 tonluk su tankı), Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara tarafından teslim edildi.

Araçların anahtarlarını sorumlu şoförlere teslim eden Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Gözükara, yangın arazözünü de ilk olarak kendisi test etti. Arazözün şoför koltuğuna oturan Gözükara, aracın sorumlusundan araç hakkında bilgi aldı.

Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde arazözle test sürüşü yapan Gözükara, "Bu araç teknolojinin son harikası. Tamamen otomatik olan oracımız 10 ton su kapasiteli olup, özel bir joistik sayesinde aracın üzerinde bulunan su pompasından hiç kimsenin yardımı olamadan su sıkabilmektedir" dedi.

Yangınlara ilk müdahalenin önemli olduğunu ifade eden Gözükara, şöyle devam etti:

"Umurız hiç yangın olmaz ve bu araçları kullanmak zorunda kalmayız. Ama bölgemiz kızıl çam ormanları ile kaplı olduğu için ister istemez yangınlarla karşı karşıya kalıyoruz. Yangınların büyümeden önlenebilmesi için de 600 kg su tankı ve aparatları bulunan bu araçları yangına ilk müdahalede kullanıyoruz. Daha hızlı ve küçük olduğu için bu araçlar arasözlerden daha çabuk olay bölgelerine ulaşabiliyor."

Her geçen gün yangın ekip ve ekipmanlarının güçlendiğini ifade eden Silifke Orman İşletme Müdürü Mustafa Arslan, "Yangın ekibimiz gönderilen bu 3 araçla birlikte daha da güçlenmiştir. Şuan müdürlüğüme bağlı olarak 3 adet yangına ilk müdahale aracı, 3 adet 10 tonluk su tankı, 8 adet yangın arasözü, yaz aylarında 1 adet helikopter, 2 adet dozer ve 1 adet greyder yangın ekiplerimizde görev almaktadırlar. Geçtiğimiz yangın mevsimini çok küçük yangınlarla atlattık. Büyük yangınız olmadı. Görülen 3 ayrı yangında toplam 18 hektar alan yandı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 11:09:00
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 14:05:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?